Hirdetés
Hirdetés

Kapros-túrós lepény

SZERZŐ: DiningGuide
2014. augusztus 22.
A pesti Bock Bisztróban mindig történik valami kis csavar az amúgy már jól ismert fogásokba, Danó Zoltán séfnek köszönhetően. Legyen szó főételről, vagy desszertről, sós vagy édes fogásról. Ilyen ez a kapros-túrós lepény is, amiről bár mindenkinek van emlékképe gyerekkoráról, de ez valahogy mégis egészen más, egészen egyedi.
Hirdetés

A pesti Bock Bisztróban mindig történik valami kis csavar az amúgy már jól ismert fogásokba, Danó Zoltán séfnek köszönhetően. Legyen szó főételről, vagy desszertről, sós vagy édes fogásról. Ilyen ez a kapros-túrós lepény is, amiről bár mindenkinek van emlékképe gyerekkoráról, de ez valahogy mégis egészen más, egészen egyedi.
Hozzávalók (kb. 70 db.)
Tészta

  • 260 g liszt
  • 130 g cukor
  • 70 g vaj
  • 3 db tojás
  • 130 g mogyoró
  • 130 g dió
  • 130 g barna cukor
  • 200 g vaj

Kapros túrótöltelék

  • 500 g túró
  • 500 g mascarpone
  • 500 g cukor
  • 3 csokor kapor
  • 1 tk. só

Díszítés

  • ízlés szerint méz és kapor

Elkészítés
Első lépésként elkészítjük a tésztát: lisztből, cukorból, vajból és tojásból tésztát készítünk, amit halványra sütünk, majd összemorzsoljuk.
A durvára darabolt diót, mogyorót, a barna cukrot, vajat és az összemorzsolt tésztát összekeverjük, majd egy tortaforma alját kb. 1 cm vastagon kibélelünk vele. 180 fokon 7 perc alatt megsütjük és hagyjuk kihűlni.
Eközben a túrót áttörjük, s hozzá adjuk a mascarponét, cukrot, finomra vágott kaprot és a sót, majd jól összekeverjük. Az egészet tejszínhabbal fellazítjuk, beleöntjük a tortaformába, és tálalásig a hűtőben tároljuk.
Tálaláskor a mézet fellangyosítjuk, belekeverjük a finomra vágott kaprot, s ezzel húzzuk ki a tányért.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram