Hirdetés
Hirdetés

Kamilla Seidler Latin-Amerika legjobb séfnője

SZERZŐ: DiningGuide
2016. szeptember 2.
Claus Meyer ismét jól ráérzett 3 évvel ezelőtt valamire, amikor az alig harminc éves, dán Kamilla Seidler-t és kollégáját, Michelangelo Cestari-t bízta meg azzal, hogy a bolíviai La Paz-ban megnyissák a Gustu éttermet és főzőiskolát. A hely ugyanis mára a világ 50 legjobb latin-amerikai étterme közül a 32-ik, Kamillát pedig épp a napokban választották meg […]
Hirdetés

Claus Meyer ismét jól ráérzett 3 évvel ezelőtt valamire, amikor az alig harminc éves, dán Kamilla Seidler-t és kollégáját, Michelangelo Cestari-t bízta meg azzal, hogy a bolíviai La Paz-ban megnyissák a Gustu éttermet és főzőiskolát. A hely ugyanis mára a világ 50 legjobb latin-amerikai étterme közül a 32-ik, Kamillát pedig épp a napokban választották meg Latin-Amerika első számú séfnőjének.
A nagy siker ellenére a filozófia nagyon egyszerű. Kamilla ihletet kapott egy helyi szakácskönyvből, így az egész koncepciót bolív termékekre és környékbeli termelőkre építette. A cél pedig egyértelmű, olyan magasságokra emelni ezt az ősi alapokon nyugvó konyhát, hogy az ország lakói büszkék lehessen rá. A folyamatos fejlesztések, egyedi ízkombinációk, magas fokú figyelem és kreativitás már a nyitás óta sikerre ítélte az éttermet, de a díjjal a projekt most újabb célállomáshoz érkezett. Pedig nemrég Bilbao-ban a Parabere Forumon a séfnő azt mondta: „Amikor néhány évvel ezelőtt megkérdezték tőlem, miért épp a főzés választottam, még nem tudtam, hogy miért is. Később rájöttem, nagy része van benne nagymamám „palacsintájának”, valamint a karácsonyi sütés-főzésnek. Ilyenkor a mamám minden évben elmondta, a főzéshez három dolog kell: türelem, érzelem és gondolkodás.”
A nagymama szavai igazolódni látszódnak. Kamiila Seidler a díjat hivatalosan szeptember 26-án veszi át Mexikóvárosban a Latin-Amerika 50 legjobb éttermének szentelt gálaesten.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram