Hozzávalók
- 250 g kacsamell
- 300 g libazúza
- 100 g won-ton tészta
- 400 g lilakáposzta
- 200 ml vörösbor : 200ml
- 5 g tasmán bors
- 100 g bébirépa
- 80 g vargánya
- 50 ml olívaolaj
- 100 g vaj
- 100 g lilahagyma
- 50 g cukor
- 100 ml kacsa jus
- 10 g gyömbér
- 300 ml napraforgó olaj
Elkészítés
A kacsamellet elősütjük, tasmán borssal, sóval és kakukkfűvel valamint egy kocka vajjal vákumozzuk. 62C-on 45 percig hőkezeljük. A libazúzát sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel, rozmaringgal 80C-on 6 órán keresztül konfitáljuk.
Hagyományos párolt lilakáposztát főzünk, thermomix segítségével homogén pürét készítünk belőle.
A won-tont kör alakú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és az apróra vágott libazúzával megtöltjük, majd bő olajban kisütjük. A kacsa jus-t frissen reszelt gyömbérrel infúzionáljuk. A zöldségeket serpenyőben pirítjuk. A kacsamellet mégegyszer átpirítjuk vaj-olívaolaj habzó keverékén, majd hagyjuk pihenni.
Hajtásokkal, chipsekkel tálaljuk.