Hirdetés
Hirdetés

Kacsamell, lilakáposzta-pürével, libazúzás won-tonnal, gyömbéres jus-vel

SZERZŐ: DiningGuide
2015. december 11.
A vasárnap a Bocuse hazai selejtezőjében induló Molnár Péterről már megtudtunk ezt-azt, most megmutatjuk, hogyan tud főzni.  
Hirdetés

Hozzávalók

  • 250 g kacsamell
  • 300 g libazúza
  • 100 g won-ton tészta
  • 400 g lilakáposzta
  • 200 ml vörösbor : 200ml
  • 5 g tasmán bors
  • 100 g bébirépa
  • 80 g vargánya
  • 50 ml olívaolaj
  • 100 g vaj
  • 100 g lilahagyma
  • 50 g cukor
  • 100 ml kacsa jus
  • 10 g gyömbér
  • 300 ml napraforgó olaj

Elkészítés
A kacsamellet elősütjük, tasmán borssal, sóval és kakukkfűvel valamint egy kocka vajjal vákumozzuk. 62C-on 45 percig hőkezeljük. A libazúzát sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel, rozmaringgal 80C-on 6 órán keresztül konfitáljuk.
Hagyományos párolt lilakáposztát főzünk, thermomix segítségével homogén pürét készítünk belőle.
A won-tont kör alakú pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és az apróra vágott libazúzával megtöltjük, majd bő olajban kisütjük. A kacsa jus-t frissen reszelt gyömbérrel infúzionáljuk. A zöldségeket serpenyőben pirítjuk. A kacsamellet mégegyszer átpirítjuk vaj-olívaolaj habzó keverékén, majd hagyjuk pihenni.
Hajtásokkal, chipsekkel tálaljuk.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram