Hirdetés
Hirdetés

Juhtúróval töltött derelye - Danó Zoltán (Bock Bisztró) receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2014. augusztus 27.
Danó Zoltán receptje a Bock Bisztróból.
Hirdetés


Hozzávalók (70 db-hoz)

Alaptészta

  • 500 gr liszt
  • 25 gr áttört hideg burgonya
  • 2 db. tojás
  • 1 csipet só
  • víz (ha szükséges)

Töltelék

  • 250 gr juhtúró
  • 125 gr kész burgonyapüré
  • tojás fehérje a tészta megkenéséhez

Tálalás

  • 2 ek. tejföl személyenként
  • 1 csipet füstölt szalonna pörc
  • kevés vaj olvasztva, majd visszahűtve szobahőmérsékletűre

Elkészítés
Az összetevőkből egynemű, kemény tésztát készítünk, amit tésztagéppel vagy kézzel kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtunk. Nagyméretű pogácsaszaggatóval köröket vágunk ki belőle. A kész burgonyapürét elkeverjük a juhtúróval, s egy teáskanál segítségével apró kupacokat helyezünk a tésztakörök közepére. Óvatosan félbe hajtjuk a tésztákat, s tojásfehérjével óvatosan megkenve, összeragasztjuk őket és kicsit összenyomjuk a széleket. A derelyéket a la minute főzzük 5 percig, lobogó vízben.
Tálaláskor az egyneműre kikevert tejföllel szabályos köröket terítünk a tányér közepére, ebbe szórjuk a szalonna pörcöt. 3 derelyét ennek a közepébe helyezünk. A tetejét levajazzuk olvasztott, majd visszahűtött vajjal.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram