Hirdetés

Nem tucatötlettel állt elő ezen az őszön a belvárosi Gerlóczy Cafe: hétről hétre vendégséfek menüjét kóstolhatják az étterem vendégei. Változatosságra nem panaszkodhatunk.

Hirdetés

Vacsorák izgalmas vendégszereplésekkel – jól ismert formula, akárcsak a pop-up éttermeké. A Tour de Chef koncepciója mindenképpen figyelemreméltó, hiszen merőben eltérő egyéniségű, szakmai múltú és stílusú séfek menüit kóstolhatjuk egy állandó helyen – a meghívott vendégséfek heti váltásban követik egymást. Többek között Fülepi Kálmán, Bernát Dániel és a Konyhakörből ismert Hegedűs Zoé már megfordult az elmúlt hetekben, ezen a héten pedig Bereznay Tamás ételeit kóstolhatjuk.

Bereznay Tamás tányérja: Rántott borjúláb, füstölt marhanyelv, alma, zeller, dió, majonéz

Feltettük Jászai Tibor séfnek a kérdést, hogy mi alapján válogatta a névsort, és tulajdonképpen mi is a Tour de Chef elgondolása?

Teljes szabadságról mesélt, amit egyrészről a konyhában biztosítanak a vendégséfeknek – másrészről ők maguk is szabadon értelmezték a szakácskérdést. A sorozatban ugyanis olyan nevek is feltűnnek majd, akik nem hivatásos, hanem hobbiszakácsok. Olyan, a szakmában ismert figurák, akik elsősorban betűkkel és képekkel gazdagítják a gasztrokultúrát, így többek között Ördögh Bálint, Szikora Katalin, Bakcsy Árpád és Ámon Heni gasztroblogger menüi is feltűnnek majd a Gerlóczyban.

“Számomra elsődlegesen a szabadságról szól a Tour de Chef. A meghívásunk semmilyen nyomást vagy kötelességet nem jelent a séfeknek, csak azt kérjük, hogy hozzák a legjobb tudásukat. Nem titkoltan oktató jellege is van a vendégmenüsoroknak, a különböző séfek ugyanis a saját ízvilágukatt, stílusukat hozzák magukkal, ami nagy hatással van az én munkatársaimra is. Jót tesz a szakmai hiúságunknak, hogy ilyen remek szakemberek is elfogadták a meghívásunkat, és olyannyira működik a konyhánkon az inspirálódás, hogy úgy döntöttem, egy-egy hetet én is adok majd az itt dolgozó szakácsaimnak, és ők is megmutathatják majd a saját menüiket.”

A Tour de Chef következő hetei az ő főszereplésükkel zajlanak:

Bereznay Tamás (ezen a héten)
Ádám Csaba (Olimpia Vendéglő)
Tóth Attila (Szomszéd Kertje)
Takács Lajos
Berényi András
…és a sorozat folytatódik.

Helyszín: Gerlóczy Cafe
V. Budapest, Gerlóczy u. 1.
www.gerloczy.hu

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS