Hirdetés
Hirdetés

"Jól vagyok" – Pohner Ádám elégedetten zárta a versenyzést

SZERZŐ: Lami Juli
2018. június 11.
Véget ért a Bocuse d'Or Europe első versenynapja, Pohner Ádám és a magyar csapat most már csak az eredmény miatt kell, hogy izguljon.
Hirdetés

Az első versenynapnak megvannak az előnyei és a hátrányai is. Előny, hogy a csapatok előbb túl vannak a nehezén, hátrány viszont, hogy az eredményre több, mint egy napot kell várni. A magyar csapat viszont önmaga nyomasztása nélkül várhatja az eredményhirdetést, mert a csapat szerint minden úgy ment, ahogy mennie kellett. Pohner Ádám elmondta, hogy a piacon néhány dolog másképp volt, mint ahogyan készültek, de a rajtig minden körvonalazódott, és magabiztosan tudtak nekivágni az 5 óra 35 percnek, amely kellemetlen meglepetések nélkül zajlott.

Foto: Designfood/Fekete Antonio

A magyar csapat ételei így álltak össze

Vegetáriánus tányér: Castelmagno sajttal, tojássárgája krémmel, spárgával, vargányával, barnavajas kenyérrel és castelmagnós sajtos morzsával töltött "tojáshéj" – ebbe a töltelékbe került bele a meglepetés alapanyag, azaz a spagetti. Sáfrányos burgonyapüré, paradicsomos tarte. Feketekenyér padlizsánnal töltve. Póréhagyma-spárga tekercs, mogyorómajonézzel. Zöldségsaláta lila spárgával, édesköményzöldes tápiókával, marinált uborkával, gombával és szezonális zöldségekkel. Petrezselymes-pórés velouté.

Foto: Facebook/bocusedor


Hústál: Bélszín sült zellerkrémmel és vargányamozsával, rókagomba. Borjúbríz citromos kakukkfűvel, égetett zellerbe tekerve, szarvasgomba. Cékla karamellizált hagymával. Karalábé borsóval és petrzselyemmel. Kacsamáj almával. Vargányás jus tokaji aszúval és kakukkfűvel. Petrezselymes risotto vadspárgával és rókagombával.

Foto: Designfood/Fekete Antonio


Holnap kb. este 6-kor lesz eredményhirdetés, a húsz országból tíz jut tovább a lyoni döntőbe.

Széll Tamás az elnöki székek egyikében


 
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram