Hirdetés
Hirdetés

Síruhában Budán? Egy kis jókedv Covid idején: Hütte a KisBíróhoz

2020. október 29.
Gőzgombóc, császármorzsa, sör, síruha, sramli. És jövő csütörtöktől mindehhez az osztrák határt sem kell átlépnünk, sőt még csak a Mátrába sem kell felmennünk. Bíró Lajoséknak az az ötlete támadt az abszurdba fordult vendéglátás helyzetében, hogy ha idén nem hüttézhetnek kedvükre a síelők az Alpokban, a hütte élményt hozzák el a fővárosba.
Hirdetés

Cikkünk 2020. őszén jelent meg.

Az utóbbi időszakban több étterem is a fonákjára fordította eredeti elképzeléseit. Gerendai Károly és séfje, Miguel Rocha de Vieira nemrégiben úgy döntött, hogy ha a vendég nem jön a csillagosba, a Michelin-csillagos megy a vendéghez, és a Costes Downtown menüjét az étterem falain kívülre, a budapesti óriáskerékre vitték, sőt kérésre akár házhoz is viszik a fine dining élményt.

Idén több topétterem döntött a pop-up mellett is, nyáron a SALT és a Laurel Budapest tűnt fel a Balatonon, a lazább kategóriából pedig a BRKLYN és a Bock Bisztró fogott össze, és települt ki a nyári hónapokra a Margitszigetre. A teraszos, kerthelyiséges időszak éppen leáldozóban van, és felmerül a kérdés, hogy a megszokott téli gasztrofesztiválok szervezőin kívül mely étterem lát továbbra is fantáziát a szabadtéri vendéglátásban?

Bíró Lajos még rövid ujjú pólóban a Kisbíró előtt / Kép: Vendéglő a KisBíróhoz

Bíró Lajos és csapata nem csak nyáron élt a lehetőséggel, hamarosan ugyanis a Vendéglő a KisBíróhoz étteremhez csatlakoztatott hüttével jelentkeznek. Ha a járvány miatt ismét szigorodnak tehát az éttermek működésére vonatkozó szabályok, nagyobb hangsúlyt kaphatnak a kültéri opciók, ami persze nem a legkívánatosabb formája a vendéglátásnak télvíz idején, de az otthon ülésnél biztosan izgalmasabb alternatíva.

Magas asztalok, könyöklők és persze melegítőtestek kihelyezésével idézik meg Bíróék az alpesi/tátrai élményt. Zene nélkül márpedig nincsen hütte hangulat, a vendégek ebben is autentikus stílusra számíthatnak.

Sramli, sör és ha Schnapps nem is, pálinkákkal biztosan készülnek a KisBíróban, a hütte étlapján pedig szintén nem csalják el a műfaj klasszikusait, osztrák gulyáslevesre, sült kolbászra, zsíros kenyérre, rántott húsra sült krumplival, gőzgombócra és császármorzsára biztosan számíthatunk.

A mondás is a fonákjára fordult tehát: ha Mohammed nem mehet a hegyhez, a (budai) hegy jön Mohammedhez.

Almás pite a KisBíróban tavaly télen / Kép: Vendéglő a KisBíróhoz
Ajánlott dress code: síruha!

Vendéglő a KisBíróhoz Hütte-nyitás: 2020. november 5., csütörtök délután 2 óra

Vendéglő a KisBíróhoz

Cím: Budapest 1125, Szarvas Gábor út 8./d
A hütte nyitvatartása: Cs-P-Szo 14:00-21:00
Az étterem nyitvatartása: K-V: 12-00-23:00, hétfőn zárva
Az étterem weboldala
Az étterem Facebook-oldala

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram