Hirdetés
Hirdetés

Jóízű átváltozás: új élet költözött a néhai kínai étterem falai közé

SZERZŐ: DG
2020. szeptember 17.
A nyár végén nyílt Pingrumba hozza a Dubrumbától megszokott stílust, hangulatot és ízeket is.
Hirdetés
Közeledő nyitásáról mi is hírt adtunk, hiszen több tényező miatt is érdekes ez a budai terjeszkedés. 2017-ben nyitott meg a Dob utca-Rumbach Sebestyén utca sarkán a Dobrumba. Alig tárták ki az ajtót, szinte folyamatos teltházzal mentek — az első hónapokban még ebédre is asztalt kellett foglalni, de vacsorára minimum két héttel az érkezés előtt. Koncepciójuk a "foodsharing", a mediterráneum és a Közel-Kelet konyhája miatt ez eleve testhez áll.  
A Dobrumba shakshukája Fotó: Dobrumba Facebook

A Dobrumba csapata még ebben a bizonytalan időszakban is nagyot vállalt, és rengeteg előkészület után megnyitották a budai testvért, Pingrumbát. Szándékosan nem élnénk a "kis testvér" kifejezéssel, mert a vendégtér legalább négyszer nagyobb, mint a belvárosban.

A Pingrumba utcafelőli szobájának enteriőrje

Az épületében 1997-től üzemelt a Ping kínai étterem, amely hasonlóan a Dózsa György út Kilenc Sárkányához, vagy a Gyáli út Taiwan Étterméhez, leginkább a Budapesten élő kínai közösség törzshelyének számított. Az idők változnak, a kínai diaszpóra ma Kőbányát nevezi otthonának, a Monori út szinte minden gasztronómiai elvárásuknak eleget tesz. A Ping egykori nimbusza leáldozott. Nem kellett sokat várni, hogy új élet költözzön a Széll Kálmán tér hatalmas éttermébe.

Folyosó és bár a Pingrumbában

A tipikus kínai dizájnt tejesen átdolgozták, egy-egy elem maradt meg, de nem zavaróan. Ilyen például a középső terem mennyezete, vagy az utcafronti terem egyik festménye. Stílusosan integrálták a megörökölt elemeket az újjászületett térbe. A hátsó rész változott a legtöbbet, hiszen az egész tetőszerkezetet nyithatóvá tették. Könnyen "kabrióvá" változhat a Pingrumba legvilágosabb tere.

Felújított tetőszerkezet

Az Atlasztól az Ararátig itt Kairótól Kalkuttáig tart, a Dobrumbában megszeretett fogásokat átemelték és kiegészítették indiai, pakisztáni, iráni, üzbég inspirációkkal. Ezeket az újdonságokat szerettük volna kipróbálni, így elsőként a Thali válogatást kóstoltuk, ami egy tálcára helyezi Indiát. Kilenc apró tálban, kilencféle ízvvilág érkezik, nagyméretű tálcán. A válogatásból az omlós bárány curry és a paneer tikka tetszett a leginkább. A curry nem akart mindent ledominálni, mégis remek aromákat hozott, az indiai sajtkockák is el lettek találva, állagban és fűszerezésben is.

Fotó: Pingrumba Instagram

A pakora szerencsére inkább friss hatású, cseppet sem hasonlított az indiai kifőzdék fáradt olajjal megszívott, túllisztezett szivacsaira. Jól megy hozzá a raita, a joghurtos-uborkás saláta, ami frissíti az összképet. Bár az étlapon nem szerepelt, egy fűszeres-szilvás chutney is érkezett, amibe a paneer tikkát és a pakorát is jó volt mártogatni. Szintén meglepetés volt a két papadum, az indiai sült ropogtatnivaló, amit leginkább köménymaggal ízesítenek, de itt natúr verzióban készítik.

Thali válogatás

Sajnos a dal gyengén szerepelt, úgy éreztük, nem értek eléggé össze az ízei, nem nyíltak ki a fűszerek. Ez egy fontos húsmentes indiai tétel, benne sajnos csalódtunk.

Bárány curry a Thali válogatásból

Összevetvén a Dobrumba étlapjával, csak olyat szerettünk volna rendelni, ami kifejezetten pingrumbás fogás, és megörültünk a köftének. A bárányfasírt szaftos és füstös volt, a tabbouleh frissítette, a selymes szezámkrémet jólesett rákenni a falatokra. A pesti oldalon gambas al ajillo a rákos fogás, ide egy rák curryt hoztak. Kellemes, krémes ízek, kókusztejjel, gyömbérrel, csilivel, de nekünk ez már inkább thai inspirációnak tűnt.

Köfte, a főételek közül

A Pingrumbában szerethető, változatos, megfizethető komfortfoodot főznek és üdítők, alkoholos frissítők, spiritek terén is bővítettek a pesti oldalhoz képest. Ezzel az együttállással könnyen válhat a környék népszerű találkozóhelyévé.

Pingrumba

Cím: Budapest II. kerület, Széll Kálmán tér 6.
Nyitvatartás: Hétfőtől vasárnapig 12:00-00:00
Az étterem Facebook-oldala

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram