Hirdetés
Hirdetés

Joghurtos málnatortácska - Galgóczi Gábor (Café Pierrot) receptje

SZERZŐ: DiningGuide
2014. augusztus 12.
A Café Pierrot séfje, Galgóczi Gábor receptje
Hirdetés

A Café Pierrot séfje, Galgóczi Gábor receptje.
Hozzávalók:

Fahéjas omlós keksz

  • 500 g BL55 liszt
  • 25 g mandulaliszt
  • 100 g barnacukor
  • 150 g puha sós vaj
  • 2 g őrölt fahéj
  • 50 g tojássárgája

Vaníliás joghurtkrém

  • 1 db vaníliarúd
  • 350 g 10 %-os görög joghurt
  • 25 g porcukor, vagy ízlés szerint

Karamelizált fehércsokoládé

  • 1 tábla fehércsokoládé

Tálalás:

  • Olívaolaj
  • Sűrű Málnaecet
  • Limehéj
  • Öreg balzsamecet
  • Karamelizált fehér csokoládé

Elkészítés:
Fahéjas omlós keksz
A szárazanyagokat összekeverjük, kézzel beledolgozzuk a sós vajat és a tojássárgáját. Gyorsan kell vele dolgozni, ügyeljünk arra, hogy a barnacukor ne olvadjon meg. Sütőpapírra, 4 -5 mm vastagra kinyújtjuk, a sütés előtt mindenképp formára vágjuk. Utána hűtőben pihentetjük 20 percet. 180 fokos sütőben 6-8 perc alatt készresütjük.
Vaníliás joghurtkrém
A vaníliarúd magját kikaparjuk, elkeverjük a joghurttal, édesítjük, habzsákba töltjük.
Karamelizált fehércsokoládé
Fehércsokoládét apróra vágjuk, előmelegített sütőben, sütőpapíron 160 fokon 5-7 perc alatt megkaramelizáljuk, utána űtőben tartjuk.
Tálalás
A kekszet tányérra helyezzük, ráállítgatjuk a málnaszemeket, hézagokat kinyomjuk joghurtkrémmel. A tetejére fűszerlevélkéket csipkedünk, meglocsoljuk néhány csepp málnaecettel, balzsamecettel, olívaolajjal, majd frissen limehéjat reszelünk rá.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram