Hirdetés
Hirdetés

Jó kezekben a Párisi Passage konyhája: Lutz Lajos ételei a magyarokat is megszólítják

SZERZŐ: DiningGuide
2020. július 19.
Lutz Lajos biztos kézzel és nagy ambíciókkal vette át július elején a tavaly megnyitott Párisi Hotel éttermének konyháját. Az új brasserie-étlap már megszületett, a teljes kínálaton pedig dolgozik a konyha csapata. (Ha súghatunk: a marhapofából hosszan főtt beef bourguignon a Joël Robuchon receptje alapján készülő burgonyapürével a 3490 forintos áron több mint, vendégbarát ajánlat, és tökéletesen idézi meg ízekben a franciás stílusú épület és étterem hangulatát.)
Hirdetés

A cifra elnevezésű The Unbound Collection by Hyatt-hez tartozó Párisi Udvar Hotelt annak impozáns éttermével és kávéházával a Mellow Mood Hotels cégcsoport újította fel. A lenyűgöző épületegyüttes a város egyik art nouveau gyöngyszeme, a Róth Miska műhelyéből származó üvegmozaikok és a Zsolnay-kerámiák a kávéház karakterisztikus látványelemei. A közelmúlt emlékezete már csak elhanyagolt, használaton kívüli állapotában ismerte, utcazenészek, hajléktalanok és galambok vették birtokba az egykor ragyogyó passzázst, pedig a XX. század első felében modern üzletházként működött, majd a nagy takarékpénztár, később az IBUSZ központi irodája helyszíneként szolgált.

Lutz Lajos executive chef

A Hyatthez tartozó ötcsillagos luxusszállodával és a gyönyörű vendéglátótérrel méltó új életre kelt a történelmi épület, amely a közeli Four Seasons Hotel bárjához és étterméhez, a Kollázshoz lehet leginkább hasonlítani. A szecessziós jegyek, a helyszín önmagában is pazar látványa, a francia és magyar konyhához címzett étterem, a komoly felszereltségű bár és brunch-lehetőség is közös bennük.

Bresse-i csirke rókagombával, sajtos sült makarónival

A szálloda konyháját Lutz Lajos executive-chef vette át hónap elején. Nincs könnyű helyzetben Budapesten egy igényes brasserie-konyha motivációjával megnyitott étterem, ugyanis abszolút hiányzik a magyar étteremkultúrából, hogy egy szállodába menjünk ebédelni vagy vacsoroázni.

Beef bourguignon, burgonyapüré a Párisi Passage új étlapjáról

A Párisi Passage márpedig teljes üzemmel és lendülettel nem csak délben és este vár, hanem erős reggelikoncepciót dolgozik ki éppen a megújult csapat, saját pékkel, saját édes és sós pékárukkal, széles reggelikínálattal. Bár Lutz Lajos nem éppen a legideálisabb helyzetben kapta meg a szép lehetőséget, hogy kidolgozza egy ilyen kaliberű szálloda teljes vendéglátását, az 51 éves, nagy szakmai tapasztalatokkal bíró séf fiatalos lendülettel vetette bele magát a feladatba.

Csokoládéláva málnaszorbéval

Van is saját élménye-tudása a külföldi és magyar vendégek megszólítására, hiszen a Zsidai-csoportnál eltöltött közel egy évtized során egymás után nyitották az éttermeket a Budai Várban és a Gozsdu Udvarban, ahol a könnyen érthető, nemzetközi ételeknek épp úgy főszerep jutott, mint a klasszikus magyar konyhának (a Pest-Buda Bisztró és a 21 A Magyar Vendéglő volt e stílus két zászlóshajója a Várban). Régi Gundelesként, Kalla Kálmán szárnyai alatt a vendéglátás mára kihalófélben lévő ágát sajátította el Lutz Lajos, aki öntudatosan képviseli a séfek ezen generációját, hivatásának mély tiszteletét.

A kávés Párisi kockát signature desszertnek szánják

A Covid persze nem segíti most a nagy szállodák életét, érdemes azonban egy pillantást vetni a megújult étlapra, amely ismerős – és jó! – ízekkel, a szolgáltatás minőségéhez képest pedig rendkívül kedvező árakkal várják tárt karokkal a magyar vendégeket is.

Ebédmenü ára: 2 fogás 3590 Ft, 3 fogás 4590 Ft
Ételek ára: előételek-levesek 1490-3290 Ft, főételek 3490-6990, desszertek 990-1990 Ft

Párisi Passage Café & Brasserie

Cím: Budapest V. kerület, Ferenciek tere 10.
Nyitvatartás: hétfőtől szerdáig 08:00-20:00, csütörtöktől vasárnapig 08:00-23:00
Az étterem weboldala

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram