A 2019-es Dining Guide Év Étterme gálán az Év Innovatív Konyhája-díjat Kurucz Attila érdemelte ki, ekkor még a szegedi Tiszavirág konyhafőnöki minőségében. A butikhotel étterme után első hallásra meglepő helyszínen főzött újra, a Szeged városától 30 kilométerre lévő Ruzsa tanyán, a Homoki Lodge-ban. A szálláshely különleges ötvözete a hagyományőrzésnek és a kortárs igényeknek, a tanyán legelő állatok között elszórva találhatók a luxusjurták, illetve felújított nádtetős parasztházban is meg lehet szállni, valódi kiszakadást nyújtva a pörgésből.
A 2020-as tervekből és a kezdődő együttműködésből azonban nem született hosszú távú történet a Homokhátságon, Kurucz Attila leköszönt a Homoki Lodge-ból. Egy ideig még nem találkozhatunk vele – és nem csak a bezárás időszaka miatt –, ugyanis egy új projekten dolgozik, egy másik városban. Marad a dél-magyarországi régióban, de 200 kilométerrel nyugatabbra, Pécsen fog ismét felbukkanni a tehetséges szakember.
Az új helyen a séfszerep mellett immár társtulajdonosként is fog funkcionálni, az éttermet pedig Pécs belvárosában kell keresnünk. Bízunk benne, hogy még ezen a nyáron, legkésőbb ősszel kóstolhatjuk a fogásait – Pécs gasztronómiáját minden bizonnyal emelni fogja az új vállalkozás.
Kíváncsian várjuk, milyen irányban halad tovább a Homoki Lodge konyhája.
Kapcsolódó írásunk:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.