Hirdetés

Ha Jamie Oliver posztol, az órák alatt pár ezer like-ot produkál, ez csak természetes. Az év utolsó napján pedig rajongóihoz intézett egy kérdést: miről szóljon a következő könyve?

Hirdetés

Célcsoportja nem éppen kis merítés, kis híján 6.900.000 ember követi Facebookon. Márpedig ha a bestsellerszerző hallgat a Facebook népe – és korunk – szavára, egy vegán szakácskönyvvel fog előállni, esetleg egy vegetáriánus/ vegán kötettel. Egészen megdöbbentően sokan kérik ezt ugyanis a sztárszakácstól a beérkezett 18 ezer válasz közül. Bár ismerve a vegán forradalom lendületét, ahol egy vegán komment megjelenik, ott gyorsan megjelennek a harcostársak is.

Persze a strict vegánok a hitvallásuknak megfelelően nem vegán szakácskönyvet, hanem növényi alapú recepteket kérnek Jamie-től, hiszen a veganizmus egy teljes életmód és életfilozófia, aminek csak egy részét képezi a táplálkozás. A veganizmusba épp úgy beletartozik a bőr- és szőrmementes öltözködés, az állatkísérletmentes kozmetikumok és tisztítószerek vásárlása, az állatokat foglalkoztató cirkuszok és delfináriumok bojkottja vagy az, hogy pénzért vásároljanak állatot, emiatt ők rendre kikérik maguknak, ha az olyan emberek, akik kizárólag az étrendjükben vegánok, annak is nevezzék magukat.

youtube.com

Jamie Oliver nem vegán, nem is vegetáriánus, viszont sok éve hirdeti, hogy a társadalmunknak el kell tolnia a hangsúlyt a zöldség- és gyümölcsfogyasztás irányába. Jó pár témában adott már ki sikerkönyvet: túl vagyunk Jamie vacsoráin, olasz kajáin, Amerikáján, 15 perces fogásain, 5 hozzávalóból készült ételein, superfoodjain – jöhet a vegán kötet. A kommentelők javaslatai itt olvashatók.

FACEBOOK TWITTER GOOGLE PLUS