Az utóbbi állítást nem is vétóznánk meg. Az biztos, hogy a tészta a vízben való szétázást, keményítő- és aromavesztést követően egyetlen perc alatt megpuhul a forró vízben (a tészta pedig addigra valószínűleg kicsi mállani kezdett).
Arról nincsenek információink, hogy az áruházlánc olasz beszállítói szerveztek-e már demonstrációt (vagy bojkott) a nagy-britanniai Aldi főzőtrükkje miatt, de ezt nem is kívánnánk a multinak. Vannak azonban minden hasznos tios & tricks mellett olyan vonalvezetők, melyek nemzeti és kulináris történeti hagyományait érdemes betartani. A pasta kérdés a dobogón foglalhat helyet mind közül.
A kísérletezés, új vagy éppen könnyítő utak keresése a főzés-sütés része. A bármit csábosan ránk melegítő Nigella Lawson különféle határsértegetései közismertek, többek között spagetti ügyben is, de emlékezetes a Jamie Oliver paella bűne is, ami miatt állítólag halálos fenyegetéseket kapott Hispániából.
Ahogyan írtuk: "A brit szakács bűne a következő volt: chorizót, vagyis az Ibériai-félszigeten népszerű füstölt, fűszeres kolbászt is tett az ételbe. A hagyományos, Valencia környékéről származó recepthez csirke- vagy nyúlhús dukál, a regionális változatok kacsahúst, sőt csigát is megengednek."
Mi az egész éjszakás előáztatást mindenesetre inkább a zabpehelyhez ajánlanánk, mint a száraz olasz tésztához, de tény, hogy a főzés a szabadság terepe. És az időhiányban szenvedő anyukáké, akikhez az AldiMumTakeOver hashtag is szól.
Olvasson tovább!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.