Bezerics Dániellel legutóbb májusban beszélgettünk. Őket nem érte váratlanul a novemberi második étteremzárás, számoltak vele, hogy ismét a tavaszi bevált modelljüket kell továbbvinniük. Ennek értelmében pop-up pégségként és mini delikátboltként működnek, miközben elengedték az étlapjukat és heti tematikus napokat hirdetnek, hétfőtől vasárnapig családi ebédeket főznek. Ahelyett, hogy búskomoran minden ajtót bezártak volna és csendben főznének a konyhán, próbálnak a lehetőségekhez képest hedonistán megélni a mindennapokat.
A Palettában felcsavarják a hüttés zenéket, elvitelre forralt bort mérnek és BBQ fogásoktól a kovászos pizzákig haladnak a héten.
"Úgy gondolom, hogy nem csak a fizikai szükségleteket kell kielégítenünk. A vendéglátás bőven több annál, minthogy megetetjük azokat, akik éhesek. Foglalkozni kell a vendégeink, vásárlóink lelkével is. Beszélgetni, ha eljönnek borért és kenyérért, zenélni, szépen feldíszíteni a portát, hogy jó kedvük legyen, ha felveszik az ebédet. Még a Pódium névre hallgató élőzenés estjeinket sem fújtuk le, hanem online tartjuk meg őket" — mesélte Dániel, aki híres vendégszeretetéről és arról, hogy mindenkihez van egy kedves szava, egy balatoni (vagy budapesti) anekdotája.
A Tompa utcai szerda esti piacuk kiállítóit, a Paletta termelőit ara kérték, hogy olyan kiszerelésben szállítsák portékáikat a bisztróba, ami delikátos mennyiség. Mézek, szörpök, csili termékek, préselt gyümölcslevek, házi tészták, keszthelyi burgonyák, péksütemények, kenyerek várakoznak a bolttá lényegült Palettában. A napi menü hasonlóan népszerű, mint "békeidőben", körülbelül 40 adaggal számítanak naponta. A fentebb említett családi csomag 2+2 adagos és 4500 forintért adják, ami kategóriájában nagyon jó ajánlatnak számít.
Ennek ellenére még mindig maradt volna szabad kapacitású kolléga... így került a képbe Dániel édesapjának Balatonon kihasználatlanul álló pavilonja, az utánfutós házikó, amiből leginkább borfesztiválokon mérik Bezericsék borait. December elején kikötöttek vele Gödöllőn, a Dózsa György út 96 szám alatt, a városközpont felé vezető útnál. A folyamatosan fejlődő Pest megyei városban őszinte érdeklődés kísérte a Palettaco névre keresztelt street food egység nyitását.
Ramen levest, magyartarkából készülő Bazalt burgert, chimichurrival, céklás coleslaw salátával tömött pulled pork szendvicset, smokerben sült camembertes vega burgert és forró italokat kínálnak és ezzel a budapesti bisztró további három kollegájának tudnak munkát adni. Dániel szerint akár hosszútávon is velük maradhat a Palettaco, a következő hónapokban kiderül, hogy mennyire szereti majd a város.
Palettaco
Cím: 2100 Gödöllő, Dózsa György út 96.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.