Hirdetés
Hirdetés

Itt a 9. Street Food Show, újra az Andrássy úton

SZERZŐ: DiningGuide
2015. szeptember 4.
Szeptember 19-20. közt immár kilencedik alkalommal rendezzük meg a Street Food Show-t és a rendezvény történetében másodszor a város legimpozánsabb pontján, az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét csúcspontjának számító Autómentes Hétvége keretén belül. A bevált slágerek mellett lesz sok új árus és az erőteljes sörfelhozatal mellett borok, koktélok, pálinkák, pezsgők, kifejezetten az ételekhez készült alkoholok.
Hirdetés

Ugyan a jubileumi alkalmakkor szoktak visszatekinteni, de nem bírunk addig várni: 3 évvel ezelőtt kinéztük magunknak az akkor még lényegében üresen álló, imponzánsabbnál is impozánsabb Holdutcai piacot és odacsábítottuk a szerintünk legjobb street árusokat. Azért őket, mert azt láttuk, hogy az általunk is tolt éttermek szekere már meglódult, de a street műfajának még lendületet kell adni. Ez olyan jól sikerült, hogy azóta a rendezvény is kinőtte a helyszínt (amit azóta állandó street árusok telepítenek be, köszönhetően a show-nak), kimentünk az utcára, sörrel erősödtünk és azon kaptuk magunkat, hogy az egyik ujjunk után a másikba harapunk, hogy kiket hívjunk/hagyjunk ki. Mert, hogy időközben a környezet is óriásit változott (és változik percről-percre), több-kevesebb sikerrel mindenki street fooddal próbálkozik, új ászok emelkedtek ki, nagyon színes lett a színtér.

Az őszi fesztivállal továbbra is az a célunk, hogy aktuális körképet adjunk, meghívva a legizgalmasabb szereplőket, legyenek „bejáratott nagy öregek” vagy „friss csókák”, olyan food truckok, melyeken nemrég száradt meg a festék és természetesen az izmos zászlóvivők. Mindenkitől azt kértük, hogy mutassa meg új arcát is. Hát persze, hogy ételekkel mindezt.

Helyszín: Andrássy út (Bajcsytól a Dalszínház utcáig)

Nyitva tartás:
2015. szeptember 19. szombat 10.00 - 24.00
2015. szeptember 20. vasárnap 10.00 - 22.00

Nagy örömünkre elfogadta az invitálást a város egyik legjobb baszk konyháját vivő Bontxo, almaborban főzött navarrai kolbászukat már nagyon várjuk, ahogy a Callos a la vizcaínát, azaz a baszk pacalt. Lakatos Márk Tihanyból teleportálja a Lakatos Műhelyt, tangóharmonikás ül majd a ház előtt miközben például tömhetjük a pacalos baguettet. A Hold utcai Belvárosi Piac napfényre jön. A Bíró Lajos-féle A séf utcája is kimozdul, ahogy Szabó Győző  is itt mutatja be először gőzzel párolt keleti jellegű falatkáit, a steamboókat. Bíró Lajossal és a színésszel tart Gianni is, persze ő marad a tésztáknál.

Étel: A Sonkás, Befaló Bill, Belvárosi Piac (A Séf utcája, Kolbice, Panificio il Basilico, Pasta & Sugo, Steamboo, Zsendice-Bükkisajt), Bontxo, BudDog, Csöppentő, Ez Sajt., Froyo Like, Funnel Cakes, Gofri, Gumicukor, Hal and Chips, HotDog, Lakatos Műhely, Larus Étterem, Lángos Máshogy, Lyan Csokoládéműhely, Mangalica és Társai, Meat & Sauce, Mexkitchen, Mirelite Gombóczda, Morzsa Bisztró, Nyakleves, Paneer, Pasta Familia, Piknik Utczabár, Pista bá’-Léhűtő, PolaPola, Shrimpy Food, Spíler, Tésztafeszítő Kisiparos, Twist & Chips, Urban Canteen Berlin, Urban Canteen New York, Vörös Homár, Zing
Ital (bor+pálinka+pezsgő+kávé): ABorbolt, Borellátó, Bárhol Frizzante, Pálinkház, pop Fröccs, The Green Bus, Törley, Vespresso
Sör: Angol Sörök Háza, Belga sör, Bigfoot Sörfőzde, Cech In, Domján Sörfőzde, Fóti Kézműves Sörfőzde, Hrabal, Hütte-Rekettye Sörfőzde, IFA Sörbár, Köleses, MONYO Brewing Co., Stari Kézműves Sörfőzde

A teljes Karaván is kigurul, tart velük többek között a Tésztafeszítő Kisiparos, a MexKitchen, a Twist & Chips és hát hús…na abból sem lesz hiány, hála a Befaló Billnek, a Meat & Sauce-nak, BudDognak, a Mangalica & Társainak, a PolaPolának, a Pista bá’-nak, A Sonkásnak és a Piknik Utczabárnak. Utóbbi például Fóti fekete sörben és soya szószban pácolja majd a mangalica szüzet, jól körbe süti, bepakolja egy fokhagymás vajjal pirított szezámos baguettbe és házi savanyított zöldséget, ruccolat ad mellé. Már kész is a Mangalica 55 névre keresztelt csoda. A Larus Étterem is kitesz magáért, többek mellett „kínai pálcikás paprikás csirkét”, narancsos teryjaki szószban sült sertéstarjás szendvicset, vaníliás passiókrémlevest áfonyával és „Mars veled”-et kínál. Hogy mi az utóbbi, a helyszínen kiderül.

Belépő természetesen nincs. Az árusoknál készpénzzel lehet fizetni.

Ahogy az elmúlt években, úgy most szeptemberben is erőteljes lesz a sör, bor, pálinkakínálat: 20 stand kínál már bevált klasszikusokat és nemrég csapra került, új kedvenceket. Nagy újdonság viszont, hogy a rendezvény ideje alatt a street árusok is boroznak, pálinkáznak, koktéloznak, pezsgőznek.
A Street Food Show-t a kezdetek kezdetén egyfajta kultúrdzsemboriként képzeltük el.  Persze nem színpadokról bömbölő zenével, meg hájpolt sztárokkal, hanem tehetséges művészekkel.  Akik egyszer csak megjelennek a forgatag közepén, mondjuk felmásznak egy faház tetejére és onnan bazseválnak (mint idén júniusban), gangon zenélnek (mint a Hold utcai piacos időszakban) vagy kénytelen megnyílni előttük a tömeg, mert mondjuk sokan vannak és utcaszínházasdit játszanak (mint 2014 júniusában). A rendezvény most szeptemberben ezen a fronton is erősebb lesz, mint valaha.
Várunk mindenkit szeretettel!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram