Hirdetés
Hirdetés

Iszol te rendesen? A Psychedelic Water megcsavarja a hangulatot – másnaposságmentesen

SZERZŐ: DiningGuide
2021. augusztus 31.
Bár minden alkotóeleme legális, fogyasztása 18 éven felülieknek ajánlott, piacra dobását követően pedig DJ-k és több más zenész mellett Justin Bieber népszerűsíti.
Hirdetés

Az alumíniumdobozba zárt hangulatfokozás az életünk része. A jó öreg sörön kívül kaphatók fémdobozos koktélok, itthon is térhódításba kezdett Amerika kedvence, a hard seltzer, az utóbbi években több országban megjelentek a CBD-vel, avagy a kannabisz növény egyik hatóanyagával dúsított sörök, sőt a koktélok is. Míg a CBD úgy hódít, hogy a gyártók hangsúlyozzák, a belőlük készült termékek pszichotróp hatással nem bírnak, a Psychedelic Water gyártói éppen fordítva gondolkodtak. Pszichedelikus élményt kínálnak, de tiltott bódítószerek egyetlen komponense sem merül fel italaik előállítása kapcsán.

Fotó: Psychedelic Water / psychedelicwater.com

Mitől pszichedelikus?

A válasz egyszerűen: gyógynövényektől. Ahogyan a kannabisz is funkcionál gyógynövényként, úgy számos legálisan fogyasztható növény is pszichoaktív hatású a megfelelő dózisban vagy keverékben. A Psychedelic Water pszichotróp hatóanyagai a kavagyökér, a damiánalevél, valamint a zöldtea.

A kavagyökeret (Piper methysticum) ősidők óta természetes nyugtatóként, napjainkban hatásos szorongáscsökkentőként tartja számon az emberiség. "A lincolni Chris Kilham gyógyfűszerész és kava-propagátor szerint a hatás szinte azonnali: igen kellemes közérzet és ellazulás" – írja az InforMed orvosi tanácsadó portál.

De hogy ne lazuljunk – sztonduljunk – be a kavagyökér hatására, kétféle stimulánst kevertek hozzá. A zöld tea élénkítő hatása közismert, ahogyan a damiána leveléé (Turnerae diffusae folium) is. A damiána stimuláló hatása a libidó emelkedésében is jelentkezik, tudták ezt már az indián őslakosok is, és napjainkban is beszerezhető kapszulás kiszerelésben akár Magyarországon is természetes nemi vágyserkentőként. "Szárított levelét és leveles szárát használják fel mexikói likőrök, mint a közel 150 éves Agavero, és az újabb Guaycura Liqueur de Damiana ízesítéséhez" – tudósít továbbá a Wiki.

Hirdetés

A Psychedelic Water gyártóinak ígérete szerint a gyógynövények mixtúrája együttesen fejti ki pszichoaktív hatását, és persze ne keserű sámánfőzetekre gondoljunk, az aludobozok enyhén szénsavas, alkoholmentes, gyümölcsös italokat rejtenek. Piacra dobásuk idején, vagyis ezen a nyáron kétféle ízesítéssel, szeder-yuzu és hibiszkus-lime formációkban kapható.

A vicces víz az Amerikai Egyesült Államokban házhoz rendelhető, üzletekben egyelőre nem forgalmazzák. A hat darabos pakk 33 dollárba, kb. 10 ezer forintba kerül, egy doboz üdítő 355 ml-es.

Forrás: 1, 2

Fotó: psychedelicwater.com

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram