Hirdetés
Hirdetés

Ismételt pizzasiker Budapesten – A Belli di Mamma újra a legjobb 50 között

SZERZŐ: Király Márton
2023. május 12.
A hetedik kerületi Belli di Mamma csapata művészetként tekint nápolyi stílusú pizzáik készítésére.
Hirdetés

A Dining Guide Top 100 katalógusban is szereplő Akácfa utcai egységben mindennap ontja magából a pizzákat az elektromos fűtésű, Associazione Verace Pizza Napoletana, azaz AVPN, úgyis, mint Nápolyi Pizzaszövetség által jóváhagyott IZZO kemence, a komolyan vett stílus. A hitelesen képviselt értékközvetítésre pedig meg is érkezik az elismerés.

A Belli di Mamma immár sorozatban negyedszer szerepel az Európa 50 legjobb, Olaszországon kívül található pizzériát felsoroló listán. A pizzát kínáló vendéglátóhelyeket nem kizárólag az étel alapján rangsorolják, hanem figyelembe veszik az étterem hangulatát, a kiszolgálást, az italválasztékot, a kiérkező pizzák sebességét, a konyha tisztaságát és természetesen azt is, hogy a pizza megfelel-e a legszigorúbban vett autentikus nápolyi stílusnak.

Fotó: facebook.com / Belli di Mamma

A Belli di Mamma először 2020-ban, 44. helyen került fel a listára, azóta azonban minden évben szerepel, ráadásul egyre magasabb helyezést elérve. 2021-ben két helyet ugrottak előre, tavaly a harmincharmadikon szerepeltek, idén pedig a Barcelonában átvehették az eddigi legjobb, 26. helyezésért járó oklevelüket.

A 2019-ben kezdődött munka tehát továbbra is magas fordulatszámon zajlik, és ezt a lista olasz szakemberei is elismerik, akik az étteremről így írtak:

„A pizzéria, mely egy tipikus olasz kifejezést választott nevének, hangulatában a Dolce Vita életérzést, Olaszország gondtalan pillanatit idézi. A pizzák kortárs nápolyi stílusban készülnek, a tészta egy kevés teljes kiőrlésű lisztet is tartalmaz. Érdemes kipróbálni a pizzériáról elnevezett pizzát, amely pestóval, grillezett garnélarákkal és articsókával készül, valamint a sajtos pizza is nagyszerű. A hagyományos Margherita és a Marinara is említésre méltó, elolvadnak a szájban. A kiszolgálás kiváló, a személyzet rendkívül gyors és figyelmes. A pizzákat remek borajánlat egészíti ki.”

Fotó: facebook.com / Belli di Mamma

Az első helyet egyébként a barcelonai Sartoria Panatieri szerezte meg. A győztesnek, és az eddigi legmagasabb helyére rangsorolt Belli di Mamma csapatának ez úton is gratulálunk!

A teljes lista ezen a linken olvasható.

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram