Jövő májusban Budapesten rendezik a Bocuse d’Or Europe döntőjét, amelyre a februári magyar döntőt megnyerő hazai versenyző kvalifikálhatja magát. A Bocuse d’Or Magyarország 2016 döntőjének kiválasztási folyamata kezdődött meg, amelyre minden olyan magyar állampolgárságú szakács pályázhat, aki 1994 január 24-e előtt született, és érzi magában a felkészültséget, szakmai tudást és elhivatottságot, ami a versenyhez alapvető feltétel.
A selejtező versenytémája: Mangalica a piac kínálatával. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy három húselemből (mangalica tarja, mangalica karaj, mangalica pofa, nyelv) legalább kettőt, a piac kínálatából minimum három zöldséget vagy gyümölcsöt kötelező felhasználni. A fenti témára írt recepttel és fényképpel lehet pályázni az [email protected] email címen.
Az indulók segítséget is kapnak: az alábbi linken elérhető egy mintarecept, ami útmutatás a recept hosszára és tartalmára vonatkozóan. A magyar döntő nyertese egyenesen a budapesti Bocuse d’Or Europe döntőjére kvalifikálja magát, ahol a sikeres versenyzés egyenes utat jelent a 2017-es lyoni döntőre.