Hirdetés
Hirdetés

Íme, a Száraz November "kiáltványa" a Kék Pont-osoktól!

SZERZŐ: DiningGuide
2019. november 1.
Idén talán valamivel kevesebbet hallani-olvasni róla, mint tavaly, ezért mi is hírül adjuk, a mai nappal elstartolt a Száraz November-kihívás, amit negyedik alkalommal szervez meg a Kék Pont Alapítvány.
Hirdetés

Az alapítvány 1996 óta működik és segíti azokat, akiket érint az úgynevezett problémás szerhasználat. Ma majdnem 50 önkéntes tevékenykedik két drogambulanciájukon, és folyamatosan hallatnak magukról a prevenciós programjaik és ártalomcsökkentő kezdeményezéseik révén.

A 2019-es plusz üzenet: Ital a padban

Idén is bekapcsoltak egy külön témát a 30 napos kihívásba: múlt évben a nőket szólították meg, idén pedig a felsőoktatásban tanulókat, akiket arra buzdítanak, hogy minél többen osszák meg közülük az egyhónapos józansággal kapcsolatos élményeiket, tapasztalataikat.

Íme, a Kék Pont Száraz November "kiáltványa"

Mi ez az egész?

Kreatív mentál-fitness az élethosszon át tartó örömért, a magasabb életminőségért és a generációkon átívelő jó hírnévért!

Mi a célunk?

A mértékletesség erényének és az öngondozás gyakorlatának elmélyítése az alkohol iránti sóvárgásban megtalált tanulságok által. Fontos cél a testi és lelki megújulás, az önismeret fokozása, a vágyak megregulázása, valamint az italozás okozta problémák korai felismerése.

Kinek ajánljuk a részvételt?

Annak, aki legalább hetente egyszer vagy annál többször iszik és szeretne többet megtudni az alkoholhoz fűződő viszonyáról.

Érdemes-e megint ha tavaly sikerült?

Persze! A sóvárgás még nagyon sok tanulságot tartogat mindenki számára!

Érdemes-e megint ha tavaly nem sikerült?

Persze! Idén biztosan tovább bírod, a tavalyi év nem kudarc, hanem tanulság idénre nézve!

Ki ne tartson velünk?

A komoly alkoholproblémával küzdő napi nagyivók. Ha ilyen vagy és változtatnál rajta, akkor segítünk, keress minket bátran! Írj ide: [email protected]

Mi lesz, ha nem bírom ital nélkül?

Ha nem megy, az fontos visszajelzés lesz arra nézve, hogy van mivel dolgoznod, az ivás kezd kicsúszni a kezeid közül. Ha változtatnál, segítünk benne!

Mi lesz velem egy hónapig?

Jó esetben a kezdeti rázós szakaszt követően egy halom pozitív felismerést és tapasztalatot szerzel és egyre jobban érzed magad a bőrödben, új oldalad ismered meg és többet törődsz majd magaddal és másokkal!

Mi történik, ha végigcsinálom az egy hónapot?

Büszke leszel magadra, tele leszel új élményekkel és tanulságokkal, úgy érzed majd, hogy az örömeid ura vagy! Utóbbiról tanúsítványt is szerezhetsz majd egy speciális Örömök Ura feliratú matrica formájában!

Ki szervezi ezt?

Az egy hónapos akció kampányt 2016 óta a Kék Pont Alapítvány Biopolitikai Műhelye szervezi, médiatámogatónk minden évben a Tilos Rádió 7térítő című műsora.

Az segít nekem ha többen vagyunk?

Igen, nagyon sokat.

A Száraz November egy nagy közös utazás, amiben sok esetben egymásra is támaszkodunk majd,

ha tehetitek, szervezzetek közös programokat, osszátok meg egymással az eseményeiteket! Keresd a kapcsolatot a többiekkel a Száraz November – Egymás Közt facebook csoportban, vagy hozz létre te is saját csoportot!

Hol osszam meg, hogy nekem milyen száraznak lenni?

Ha szívesen megosztanátok másokkal is a Száraz November tapasztalatait és élményeit, vagy örömmel olvasnátok mások sóvárgásairól és megküzdési stratégiáiról, akkor blogoljatok, posztoljatok, másoljátok be a linket az eseménybe és tegyétek rá a #szaraznovember hashtaget!

Az idei kihívás Facebook-eseménye itt elérhető.

Sok sikert mindenkinek, aki belevág a kihívásba!

(A kérdések-válaszok forrása.)

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram