Hirdetés
Hirdetés

Íme, a McDondald’s vegán karikatúra étterme: Unhappy Meal menü és Meki-bohócba oltott Marilyn Monroe

SZERZŐ: DiningGuide
2022. május 8.
Megtévesztő piros-sárga gyorséttermi ikonográfia és alapburgerek. Marilyn Monroe arca piros hajjal és bohócszájjal, Coca Cola-betűtípussal kiírt vegán étteremnév – ez a Mr. Charlie’s.
Hirdetés

Los Angeles legújabb vegán gyorsétterme nagy feltűnést keltett idei megnyitása óta, hiszen kísértetiesen hasonlít a McDonald's-hoz. Charlie Kim étterme valóban ugyanazzal a szín- és formavilággal operál, mint a McDonald’s-lánc egységei, sőt a hamburger és sajtburger is meredeken hasonló, mint a Mekié.

Azonnal szembeötlik a piros és sárga szín, na meg a jól ismert, mosolygós Happy Meal doboz. De hoppá, a mosoly ez esetben lefelé görbül, és szemek helyére is két X-et rajzoltak, így ez inkább egy Unhappy Meal.

Hogy egy vegán, állatvédő, húsevéstagadó hamburgeres vajon mit kritizál, azt mindenki fantáziájára bízzuk, annyi azonban bizonyos, hogy a Mr. Charlie’s egy teljesen növényi alapú gyorsétterem, így a látványelemeken túl fundamentális különbségeket mutat a “nagy testvérhez” képest.

Fotó: Mr. Charlie’s

A McDonald’s is piacra dobott már vegán hamburgert műhússal McPlant néven, de ez a burger még nem jutott el Magyarországra. A nagy konkurens, a Burger King Beyond Meat-tartalmú hamburgere már jó ideje kapható itthon.

Fotó: Mr. Charlie’s

A Mr. Charlie’s menüjét csak úgy aposztrofálja, mint An Exhibition of Plants (Növénykiállítás). A McDonald’s ihlette burgerekbe hús helyett az Amerikában alapított műhúsgyártó, az Impossible Burger húsimitációi kerülnek.

Fotó: Ready Burger

A Mr. Charlie’s nem az egyetlen növényi alapú gyorsétterem, amelyet a burgermulti, a McDonald's ihletett, vessünk csak egy pillantást a brit Ready Burger kínálatára, amely szintén a megszólalásig, pontosabban az első harapásig hasonlít a Meki-klasszikusokra, köztük az ikonikus Big Mac-kel és a McChickennel.

Forrás

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram