Hirdetés

Íme, a 2025-ös Michelin Guide Magyarország díjazottjai!

SZERZŐ: DG
2025. október 9.
2025. október 9-én az Állami Operaházban rendezték meg az egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi gasztronómiai rendezvényt, a Michelin Guide Díjátadó Gáláját. A Michelin-csillagos hazai éttermek mind megtartották az elismerésüket, 8 új Michelin-ajánlással, 2 Bib Gourmand díjjal és egy Zöld Michelin-csillaggal gazdagodtak a hazai vendéglátóhelyek.
Hirdetés

Mint minden évben, az idei díjátadót is nagy várakozás előzte meg, amelyről a Dining Guide is beszámolt.  

Arra a kérdésre, hogy mitől válik egy étterem Michelin-csillagra érdemessé Akács István séf röviden, de lényegre törően fogalmazott: „Szerintem az egyediség a kulcs. Az, hogy egy étteremnek legyen saját karaktere, amit az étel, a szerviz és a hangulat együtt ad. Fontos, hogy a vendég azt érezze, valami különlegeset kap, olyat, ami csak ott létezik. Valamivel mindig ki kell tűnni az átlagból.”

Tóth Szilárd, a SALT séfje szerint nem lehet görcsösen akarni a sikert: „A legfontosabb az önreflexió és az önkritika – hogy minden nap átgondoljuk, mi volt jó, és min lehetne még javítani. Ha a figyelmünk befelé irányul, nem pedig a külső elvárások felé, akkor a fejlődés is őszinte és fenntartható lesz. Minden nap, minden vendég egy új lehetőség arra, hogy bizonyítsunk. A célunk az, hogy bárki, bármikor tér be hozzánk, ugyanazt a minőséget, figyelmet és élményt kapja.”

Hirdetés

„Egy díjátadó szóljon arról, hogy mindenki boldog és ünneplünk! Ez az, amit szem előtt fogok tartani, bármi is lesz az eredmény, illetve azt, hogy ebben a csapatunk munkája van benne. Nincsenek megérzéseim, pontosabban tudatosan arra készülök, hogy semmilyen módon ne befolyásoljam a megérzéseimet. Hiszen minél többet gondolnék rá, annál görcsösebb lenne az egész – nem szabad ennyire rákészülni!” - fogalmazott várakozásaival kapcsolatban Rácz Jenő. 

Íme a díjazottak listája!

Újonnan Michelin-ajánlott étterem lett: Bibo Budapest, Dereszla Bisztró, Fausto's, Lokal at the Lake, Majorelle, Padi, Petrányi Csopak, Tiszavirág

Újonnan zöld Michelin-csillagot kapott: Pajta

Újonnan Bib Gourmand elismerésben részesült: 94' Konyha&Bar, Cabrio

Az Év szervize: UMO

Az Év Sommelierje: Varga Norbert, Stand

Az Év Fiatal séfje: Pallag Dávid, Rutin Budaörs

Az Év nyitása: Padi

Az eddigi csillaggal rendelkező éttermek mind megtartották elismeréseiket. 

Ezúton is sok szeretettel gratulálunk a díjazottaknak!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram