Mint minden évben, az idei díjátadót is nagy várakozás előzte meg, amelyről a Dining Guide is beszámolt.
Arra a kérdésre, hogy mitől válik egy étterem Michelin-csillagra érdemessé Akács István séf röviden, de lényegre törően fogalmazott: „Szerintem az egyediség a kulcs. Az, hogy egy étteremnek legyen saját karaktere, amit az étel, a szerviz és a hangulat együtt ad. Fontos, hogy a vendég azt érezze, valami különlegeset kap, olyat, ami csak ott létezik. Valamivel mindig ki kell tűnni az átlagból.”
Tóth Szilárd, a SALT séfje szerint nem lehet görcsösen akarni a sikert: „A legfontosabb az önreflexió és az önkritika – hogy minden nap átgondoljuk, mi volt jó, és min lehetne még javítani. Ha a figyelmünk befelé irányul, nem pedig a külső elvárások felé, akkor a fejlődés is őszinte és fenntartható lesz. Minden nap, minden vendég egy új lehetőség arra, hogy bizonyítsunk. A célunk az, hogy bárki, bármikor tér be hozzánk, ugyanazt a minőséget, figyelmet és élményt kapja.”
„Egy díjátadó szóljon arról, hogy mindenki boldog és ünneplünk! Ez az, amit szem előtt fogok tartani, bármi is lesz az eredmény, illetve azt, hogy ebben a csapatunk munkája van benne. Nincsenek megérzéseim, pontosabban tudatosan arra készülök, hogy semmilyen módon ne befolyásoljam a megérzéseimet. Hiszen minél többet gondolnék rá, annál görcsösebb lenne az egész – nem szabad ennyire rákészülni!” - fogalmazott várakozásaival kapcsolatban Rácz Jenő.
Íme a díjazottak listája!
Újonnan Michelin-ajánlott étterem lett: Bibo Budapest, Dereszla Bisztró, Fausto's, Lokal at the Lake, Majorelle, Padi, Petrányi Csopak, Tiszavirág
Újonnan zöld Michelin-csillagot kapott: Pajta
Újonnan Bib Gourmand elismerésben részesült: 94' Konyha&Bar, Cabrio
Az Év szervize: UMO
Az Év Sommelierje: Varga Norbert, Stand
Az Év Fiatal séfje: Pallag Dávid, Rutin Budaörs
Az Év nyitása: Padi
Az eddigi csillaggal rendelkező éttermek mind megtartották elismeréseiket.
Ezúton is sok szeretettel gratulálunk a díjazottaknak!
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.
