Hirdetés
Hirdetés

"Imádkozunk az elnökért": Trump mellett tett hitet – most tömegek bojkottálják a Goyát

SZERZŐ: DiningGuide
2020. július 28.
A politikai értelemben gyakorlatilag kettészakadt USA-ban most már a boltok konzerves polcainál is ilyen indíttatásból döntenek tömegek. A Goya márkanév immár nem csupán szószokat, ízesítőket, hüvelyeseket és hagyományos spanyol ételek konzervbe zárt komponenseit jelzik, hanem hittételt Donald Trump személye és politikája mellett – vagy ellen.
Hirdetés

A Goya neves élelmiszermárka a tengerentúlon. A latin-amerikai–spanyol konyhára specializálódott vállalatot az 1930-as években alapították New Yorkban, termékeik rendkívül népszerűek a spanyolajkú, valamint spanyol felmenőkkel bíró amerikaiak körében, de az Egyesült Államokon kívül is, spanyolok lakta országokban.

Hogy a július 10-e óta történtek megrengetik-e a nagy gyártó eladásait, még elválik. Ezen a napon ugyanis Donald Trump elnöki rendeletet írt alá a spanyolajkú amerikaiak gazdasági és oktatási lehetőségeinek javításáról, ez alkalomból pedig a Fehér Ház Rózsakertjében spanyol származású tisztségviselőket és befolyásos üzletembereket látott vendégül látott.

Ezen az összejövetelen tartott beszédet a Goya Foods cég elnöke, Robert Unanu is, aki érzelmektől sem mentes szavakban fejezte ki szolidaritását az amerikai elnök politikájával. "Mindannyian áldottak vagyunk, hogy egy ilyen vezetőnk van" – fogalmazott Unanu.

"Egy hihetetlen vezetőnk van. És imádkozunk. Imádkozunk a kormányunkért, az elnökért és az országunkért, hogy továbbra is fejlődjünk és növekedjünk."

Trump kisebbségi politikája közismert, a cégelnök beszéde óriási felháborodást is váltott ki baloldali körökben. Míg a #fuckgoya és #goyaway hashtagek mellett gyakran csak egy beintő kéz van lefotózva egy élelmiszerüzlet Goya-termékei előtt, addig jelentős közéleti személyiségek, hírességek sora is kifejezte nemtetszését. Ez pedig mi másban is válhatna kézzel foghatóbbá, minthogy bojkottálják a Goya-termékek vásárlását.

Neves politikusok, mint a demokrata Alexandria Ocasio-Cortez is bojkottot hirdetett. Ő élcesen úgy fogalmazott Twitteren, hogy (ez a beszéd) úgy hangzott számára, hogy ideje "kigugliznia" az adobo saját kezű elkészítését. Az Adobo a Goya népszerű kényelmi terméke, egy klasszikus spanyol marinád.

Lin-Manuel Miranda amerikai színész, drámaíró, producer és zenei multitalentum is szellemesen kelt ki Unanu és a Goya ellen:

"A járvány alatt megtanultunk kenyeret sütni. Megtanuljuk elkészíteni a saját adobo con pimientánkat is. Bye!"

Ez az Adobo (termék és marinád) borsos verziója.

Tömegek intenek be azóta nem csak Instagramon és Twitteren, hanem a bolti termékválasztásaik során is a Goyának. Kérdés, hogy a trumpisták vajon ellenvásárlással állnak-e ki a másik oldal mellett.

Ivanka Trump a Goya mellett: "Ami Goya, az jó."

Források: 1, 2, 3

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram