Hirdetés
Hirdetés

Ilyen vagány versenytematikát sem jelölt ki még a Bocuse d'Or, mint az idei világdöntőn

SZERZŐ: DiningGuide
2021. március 25.
Néhány évvel ezelőtt gyakorlatilag elképzelhetetlen lett volna, hogy ilyen tematikával álljon elő a Bocuse d'Or. A lenyűgözően látványos, teátrális tálalásairól híres szakácsverseny lapott húzott 2020-re.
Hirdetés

A legnevesebb nemzetközi szakácsverseny világdöntőjét januárról először nyárra, majd szeptember 26-27-re halasztották az ismert okok miatt. Feszült várakozás előzte meg a versenyalapanyagok kihirdetését, melyre szintén némi késedelemmel került sor.

A szakmai előkelőségeket számláló zsűriről, a hosszú, magas szakácssapkákról és a pompás, emeletes tálalásokról ismert versenyen idén dobozos, elviteles ételeket kell alkotniuk a csapatoknak.

A hústál főszereplője a marhahús lesz, és összesen 14 ételdobozt kell elkészíteniük a rendelkezésre álló idő alatt a versenyzőknek. Tartalmazniuk kell továbbá egy-egy előételt, főételt és desszertet, melyeknek az alapanyaga paradicsom.

A magyar csapat coach-a a Bocuse d'Or versenyek az eddigi legsikeresebb magyar séfje, a 2016-ban Európa-bajnok Széll Tamás lett (Volenter Istvánt váltva ezen a poszton).

A tallinni európai selejtező 2020 októberében közönség nélkül, kizárólag szakmai résztvevőkkel zajlott. A Bocuse d'Or versenyek hagyományosan óriási hangulatban, hangos szurkolás közepette zajlanak. Kérdés egyelőre, hogy a francia döntőn milyen szabályozások lesznek életben.

A Lyonban kétévente megrendezett Sirha nemzetközi expóra 2021. szeptember 23-27-ig kerül sor, a Bocuse d'Or világdöntőjére a kiállítás utolsó két napján.

A magyar csapat fürjtála 2020 őszén Tallinnban / Fotó: Bocuse d'Or
A győztes Dánia hústálja a 2019-es világversenyről / Forrás: Bocuse d'Or

Nézze meg a magyar csapat séfje, Veres István bemutatkozását!

Veres István bemutatkozó kisfilmje, egyenesen a Hargitáról!
Hajrá, magyar csapat!

Közzétette: Magyar Bocuse d'Or Akadémia – 2021. február 10., szerda

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram