Ezek a különböző stílusú, de nagyon szerethető helyek nemcsak a saját boldogulásukra helyezik a hangsúlyt, hanem a többi hozzájuk hasonló minőségi szemléletet képviselő étterem sorsát is a szívükön viselik. Ezért, ha betérünk hozzájuk, távozáskor egy kis kék szórólapot kapunk, „JÓL ÉREZTED MAGAD NÁLUNK? Akkor látogasd meg barátainkat is!” felirattal és egy felsorolással, hogy az összefogás vendéglátó egységei közül kinél lehet még jót enni a környéken. Nem csak a minőségre ügyelnek, hanem arra is, hogy mindenki megtalálja a számítását, gondolkozzon barbecue-ban, pékségben, small plate koncepcióval dolgozó progresszív gondolkodású étteremben, vagy akár hamburgerben.
Úgy látszik, tényleg nem kell bonyolult működésű egyesületekben, alapítványokban gondolkodni, nem szükséges hivatalos forma vagy papír ahhoz, hogy az éttermek egymást segítsék. Nem gazdasági, inkább emberi, személyes történetek kapcsolódnak itt össze: a tulajdonosok, séfek és üzletvezetők rendszeresen összefutnak, együtt esznek és együtt gondolkodnak. A különböző stílusú vendéglátó egységek gasztronómiai gondolkodásmódját mindenképpen a haladó kortárs stílus jellemzi, kínálatuk magas minőséget mutat, de ez mellett a vendégtér atmoszféráját és a kiszolgálás módját oldott hangulat határozza meg.
A lényeg, hogy ezek az éttermek egymást segítve tudnak majd minket kiszolgálni, egymást erősítve és nem konkurenciaként tekintve egymásra.
Mindegyik hely kínálatában találunk valamiféle az adott helyre jellemző csavart, a francia vonal nemcsak a Buborék Csopakban, hanem akár a Manufaktúrában is megjelenik, finoman összekötve a barbecue ételeket az esetenként fermentált zöldségekkel, a Csopaki Resti by Laurel, a Mór24 és a Vasüzlet pedig az itthon is egyre közkedveltebb gasztronómiai irányzat, a „small plates” koncepció jegyében mutatják be a kortárs gasztronómia jegyében megfogalmazott ételekeiket.
a szórólap kínálata:
#francia pékség #champagne
#bodag #fröccs
#hambi #kézműves sör
#BBQ #Pit Box
#small plates #natúr bor
#faszenes grill #IPA
Az összefogás eredményeként remélik, hogy az egységekből elégedetten távozó vendégek is rendszeresen visszajárnak majd. A kezdeményezés üdvözlendő. Az ötletgazdák hosszú távú együttműködésben gondolkoznak, szezonon kívül sem szeretnék elengedni egymás kezét.
Tovább olvasok:
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.