Hirdetés
Hirdetés

Ilyen barátokkal szép az élet: Avalon és dolce vita képekben

SZERZŐ: DiningGuide
2020. szeptember 1.
A hétvégén zajlott le a háromnapos Avalon és barátai dzsembori. Az Avalon Park hosszúhétvégés gasztroprogramja a szombat esti csúcsra akkora érdeklődést produkált, ami egyértelművé tette, hogy folytatás következik. Képes beszámoló.
Hirdetés

Itália Borsodban. Az egyik csütörtöki vendégséf: a közeli Anyukám Mondta Étteremből Dudás Szabolcs is szállította az olasz ízeket.

Tanakodás olasz módra: balról Szabadfi Szabolcs pék és pizzamester, Szepesi Gábor (Avalon-séf), Dudás Szilárd és Albók Gyula (Avalon-séf).

Pizzatalálkozó. Az első napon szereplő mindegyik séf büszkesége a jó olasz pizza. Az Avalonban látványkonyhában sülnek fatüzelésű kemencében, kevés, de eredeti olasz feltétekkel.

A fenti Sörkertben csütörtökön a Bp BARbq vendégeskedett, a tulajdonospárból pedig Serényi Zsolt alkotott.

Schiffer Miklós stílusszakértőről, a Dining Guide vendészerzőjéről ismét kiderült, hogy nagyra becsüli a finom ételeket. Nem volt olyan fogás, amire ne lett volna egy jó sztorija. Ő volt két napon át a házigazda.

Tivadar György, a budapesti Caviar & Bull séfje kacsamájjal és egy fine dining fogással érkezett Miskolcra. Szó szerint is színt vitt az aznapi menübe (Lutz Lajos pink málnás desszertjével együtt). Tivadar György étele a kacsamáj, zöldalma, olíva volt.

Sándor Béla, a gyöngyösi Bori Mami vezetője nagy meglepetésre saját maga állt be a konyhára. Az étterem olasz ihletettségű pacalja megér egy gyöngyösi kitérőt... Könnyed volt, fűszeres, de mégiscsak pacal! Hivatalos nevén: toszkán pacal fokhagymás pizzakenyérrel.

Lutz Lajos, a pesti Párisi Passage Café & Brasserie nemrég leigazolt executive-chefje megadta a tökéletes végszót a desszertjével és emberileg is. Egy csupa szív, csupa jó kedv séf  – és egy tökéletesen málnás desszert. Málnavariációk szerepelnek a tányéron tökmagropogóssal.

Pénteken a miskolci A Leves. volt a Sörkert meghívottja. A város kedvenc bisztrójának fogásaira tudomásunk szerint nem volt panasz, ez az Ázsiai gulyás pedig repetát kívánt.

Kraft beer életérzés a Sörkert mellől, by Zip's. Környékbeli natúr borok (az Attila Pincétől) és a divatba jött magyar ginek is kaptak standot.

A szombati napon gyakorlatilag ki kellett tenni a MEGTELT! táblát. Három országos ismertségű név volt a meghívott. Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra séfje pisztráng előételt készített. Eleven savakkal, sok-sok frissességgel dolgozott a séf szuvidált pisztráng és paradicsomok nevű fogásban.

Rácz Jenő kacsamáj fogása rákszirommal már előrevetítette a hamarosan nyíló Rumour by Rácz Jenő étterem világát. Ötlet, kifinomultság, nemes alapanyagok, fine dining. Az étel kacsamáj, almás lilakáposztacsatni néven volt elérhető aznap este az étlapon.

Fördős Zé bár nem séf, főzni tud. Nem hagyott kétséget efelől fúziós desszertje sem. A stílusához tökéletesen illő alkotással készült, a világ első és második legnépszerűbb édessége, a tiramisù (1.) és a cheesecake (2. helyezett) szerelemgyermeke a tányéron.

A tökéletes párok nem csak a tányéron működnek. Topséfek és kísérőik.

A miskolci Borsod Burger Sorsod Borsod és rántott mangalicás burgerei. Nem sok tálcán maradt egy morzsa is.

És akik nélkül semmi sem sikerülhetett volna úgy, ahogy... Szabadfi Szabolcs mellett a két házigazda séf, Albók Gyula (hátul) és Szepesi Gábor (elöl).

Valamint Bajusz Gergely, a létesítmény igazgatója (szíve és lelke). A 2021-es kiadás is valószínűleg megér egy misét.

Olvassa el korábbi interjúnkat is!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram