Hirdetés
Hirdetés

Így zajlott a Dining Guide Év Étterme Gála – és íme a díjazottak listája

SZERZŐ: DG
2024. június 4.
2024 június 3-án este kiosztásra kerültek az év legjobb éttermeinek járó díjak a Dining Guide Év Étterme Gálán. Az estét Gundel Takács Gábor vezette, a díjakat pedig Jókuti András és a Dining Guide szponzorai adták át. Cikkünkben megtalálható a nyertesek listája!
Hirdetés

A Dining Guide tesztelői az idei évben is közel 500 vendéglátóhelyet látogattak meg, hogy a TOP100 ÉTTEREMKALAUZ 2024-as kiadványát és a toplistáit összeállítsák.

Az idei évtől az Év Étterme díj odaítélésének a feltételrendszere jelentősen megváltozik, az eddigiekhez képest nem a TOP10-es lista legmagasabb pontszámmal rendelkező étterme kapja a díjat, hanem az a TOP10-es listán szereplő étterem, amely az adott évben több szempont figyelembevételével a legkiemelkedőbb teljesítményt mutatja.

Az idei év másik újdonsága, hogy a Dining Guide Étteremkalauz külön fejezetben foglalkozik a fenntartható gondolkodású éttermekkel, és idén először került kiosztása az Év Fenntartható Étterme Díja.

Az ország 180 kiemelt étterme mellett további közel 110 alternatív helyet vonultat fel a 2024-es Étteremkalauz. Újdonság, hogy a kalauz idén újból külön fejezetben foglalkozik Magyarország Koktél Bárjaival, emellet az Év Szállodája Díj is kiosztásra került. 

Az este a különdíjak átadásával kezdődött.

Az Év Alternatív vendéglátóhelye a balatoni Buborék Csopak lett. 

Az Év szerethető étterme díjat a tavaly decemberben nyílt Goli étterem nyerte. 

Az Év Koktélbárja a Múzsa Bár lett. 

Az Év Cukrászdája díjat a Málna The Pastry Shop nyerte el. 

Az Év Sommelier-je díját Rácz Imre, a Spago Budapest by Wolfgang Puck sommelier-je vehette át. 

Az Év Éttermi Cukrásza díját Szűcs Árpád, a Kollázs Brasserie & Bar cukrásza nyerte el. 

Az Év Innovatív Konyhájának járó különdíjat az Onyx Műhely vehette át. 

Az Év Ifjú Séf Tehetsége Pohner Ádám, az Iszkor Mályinka fiatal séfje lett. 

Az Év Séfje 2024-ben Rosenstein Róbert, a Rosenstein étterem séfje lett. 

A 2024-es év Dining Guide Életműdíját Nyíri Szása, az Arany Kaviár társtulajdonosa és séfje vehette át. 

Az Év Fenntartható Étterme díját a zebegényi Natura Hill Vendégház és Étterem vehette át. 

A Dining Guide Étteremkalauz 2024 által kiosztott Top 10+2 étterem listája: 

12. Pajta

11. Costes Downtown

10. Sauska 48 Villány

9. Spago by Wolfgang Puck

8. Borkonyha Étterem

7. Costes Restaurant

6. Essência Restaurant Tiago & Éva

5. 42 Restaurant & Bar

4. Babel Budapest

3. SALT Budapest

2. Rumour by Rácz Jenő

1. Platán Gourmet

Az Év Szállodája díjat a Matild Palace A Luxury Collection Hotel nyerte el. 

A Dining Guide a The Best of the Best, vagyis a legjobbak legjobbjai díjjal  ismeri el azoknak az egységeknek a példamutató teljesítményét, amelyek korábban minimum háromszor érték el a kategóriájuk legjobb helyezését.

A The Best of The Best díjat a Stand Étterem vehette át.

A Dining Guide Év Étterme 2024-es díját a SALT Budapest étterem nyerte el kiemelkedő teljesítményéért.

A Dining Guide csapata nevében ezúton is gratulálunk a díjazottaknak!

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram