„Az ünnepi időszak nálunk valódi csapatmunka eredménye: kollégáink is részt vesznek a dekoráció elkészítésében, így együtt varázsolunk meghitt és ünnepi hangulatot a Fogadó és a Borhotel vendégterébe” – mondta Ildikó. Különleges figyelmet fordítanak arra, hogy minden helyiség a maga egyedi tematikáját tükrözze, így az étterem emeletét a klasszikus piros-arany díszek és karácsonyi manók teszik családias hangulatúvá, még egy kisvonattal is kiegészítve. A földszinten és a bejáratnál visszafogott elegancia uralkodik, bézs és matt arany árnyalatokkal. A szivarszobában uralkodó kék és sötétbarna színek óarannyal egészülnek ki. A Borhotel pedig mentazöld, fehér és fehérarany díszítést kap, letisztult és modern hatást keltve. „Minden dekoráció mögött személyes gondoskodás és figyelmesség áll – például a Fogadó verandáján lévő oszlopok díszítése egy olyan kollégánk kedvenc feladata, aki évről évre pontosan tudja, melyik girland melyik oszlopra illik” – tette hozzá Ildikó.

A Rókusfalvy Fogadó nemcsak a dekorációval, hanem különleges eseményekkel is gondoskodik arról, hogy vendégei az ünnepek alatt is maradandó élményekkel térjenek haza. „Minden évben megszervezzük a »Pezsgős koccintás« nevű eseményünket, amelyen törzsvendégeinket és barátainkat látjuk vendégül egy pohár pezsgőre” – mesélte Ildikó. „Ez az este nem a rohanásról vagy a karácsonyi bevásárlásról szól, hanem az egymásra figyelésről és a szeretet ünnepéről. Ilyenkor közösen hangolódunk az ünnepekre, bensőséges légkört teremtve.” Az adventi időszakban pedig forralt bor mellett készíthetik el a vendégek saját adventi koszorúikat, ami nemcsak egyedi ajándékot, hanem szép emlékeket is jelent.
A családi hagyományok szintén fontos szerepet játszanak a Fogadó életében. „A férjem családja elég népes, a decemberi születésnaposokat és névnaposokat mindig egy napon ünnepeljük. Ezt a hagyományt »csizmaparti«nak neveztük el, ahol hurkát, kolbászt eszünk, és »Harlem hordókon« sütjük a gesztenyét” – mesélte. Ez az inspiráció köszön vissza a Fogadó „Hütte hétvégék” eseményében, ahol a vendégek forralt borral és síeléshez kapcsolódó ételekkel melegedhetnek fel. „A vendégek ilyenkor nemcsak ételeket, hanem a tél meghitt hangulatát is hazavihetik magukkal.” Azonban legalább ilyen fontos hagyomány, hogy karácsonykor az étterem zárva tart, hogy munkatársak is a családjukkal tölthessék az ünnepeket. „Fontos számunkra, hogy a karácsonyt mindenki meg tudja élni úgy, hogy számukra is örömteli és meghitt maradjon” – hangsúlyozta Ildikó.

Az ünnepi menüben is megjelentek a családi hagyományok. „Karácsonykor a halászlé és a töltött káposzta került az asztalra, ezek az ételek mindig gyerekkorom ízeit idézik vissza” – osztotta meg Ildikó. „Ezek az ételek nemcsak számunkra különlegesek, hanem a vendégek számára is, hiszen sokak számára a családi tradíciók részeivé váltak.”
A munkatársak bevonása az ünnepi készülődésbe kiemelten fontos szerepet kap. „A Fogadó családias szellemisége különösen fontos számunkra, éppen ezért minden évben megszervezzük a közös ünnepi koccintást, amelynek során apró figyelmességekkel lepjük meg kollégáinkat” – részletezte Ildikó. „Számunkra kiemelten fontos, hogy a Fogadóra jellemző családias légkör az ünnepek alatt is megmaradjon, ezért egyedi hagyományokat alakítottunk ki, amelyeket közösen ápolunk a munkatársakkal.” Ez a közös ünneplés, a szoros együttműködés és a családi hangulat teszi különlegessé a Rókusfalvy Fogadó karácsonyait, ráadásul az ünnepi előkészületekben való részvétel még jobban összekovácsolja a csapatot.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.