Hirdetés
Hirdetés

Így segíti az Airbnb közösség a vendéglátósokat: ingyenesen letölthető ajánlót készítettek

SZERZŐ: Tardi Zsuzsanna
2021. augusztus 8.
Az Airbnbn Host közössége és a budapesti vendéglátósok összefogásából született egy kalauz. A jellegből fakadóan egy bennfentesebb, igazi helyiek által kipróbált tippeket adó, ingyenesen letölthető, kedves grafikákkal illusztrált térkép ez. Szubjektív leírások helyett a helyszínek felsorolásával.
Hirdetés

Az utóbbi időszakban megtanultuk, hogy mennyire fontos az összefogás. Nem csak egy munkahelyen belül, de akár egész szektorok között is. A turisták elmaradásával és a jelenlegi szakaszos be-beszivárgásával még nem vagyunk kint a bajból, egyszerűen ennyi vendéglátóhelynek és szolgáltatónak szüksége van a több, a változatosabb közönségre is. Nem elég a helyi vendégek ereje. A VII. kerületi „bulinegyed” hamvaiból újjáéledő főnix madárként bontogatja szárnyait, de egyelőre inkább látszik baromfiudvarnak. Sok szuper helytől kellett búcsút vennünk, még mindig vannak akik kivárnak, de akadtak olyanok is bőven, akik a lezárások alatt kezdtek új üzletbe. 

Külső szemlélők számára jóllehet, úgy tűnik, már minden visszarázódott a régi kerékvágásba, valójában azonban a vendéglátó szektor olyan károkat szenvedett, amiből egy nyár alatt nem lehet felgyógyulni. Ezért is üdvös a budapesti Airbnb Host közösség és a budapesti vendéglátósok összefogása. Összeállították a legjobb tippeket a város kedvenc üzleteihez és éttermeihez, így az ide látogató külföldiek is megtalálhatják azokat a helyiek által ismert és szeretett helyeket, melyekre egyébként nem tévednének el. A bennfentes tippekkel Budapest igazi arcát ismerhetik meg, a helyi vállalkozások előtérbe helyezése a fontos küldetés. 

Az oldalról letölthető kiadvány nyitólapján a belváros térképének grafikáját láthatjuk. A képregényszerűen megelevenedő metropolisz legfontosabb nevezetességeivel találkozhatunk, de olyan esszenciális budapesti "jelenségek" is felütik a fejüket, mint a lángos, a kürtőskalács vagy a fröccs. Négy oldalon keresztül, kerületekre bontva (tehát nem műfajonként kategorizálva) sorakoztatják fel a kedvenc helyeiket, bővebb kifejtés nélkül, kizárólag ajánlás-szerűen. A könnyen átlátható listát szemrevaló grafikák kísérik. Természetesen ahogy az Airbnb maga is, a belsőbb kerületekről beszélünk, néhány kintekintéssel, fejlődő városrésszel.

A Michelin Bib Gourmand-minősítésű Standban eperlekváros és mogyorókrémes palacsintát is kínálnak / Fotó: @Stand25 Facebook

A mini budapesti guide-ban olyan helyek is szerepelnek, mint például a Ruszwurm Cukrászda, a Stand25 Bisztró, a Déryné, a Pingrumba, az IGEN, a Pintxo, a Boutiq' Bar, az Enso, a Stika, a Petrus, a Paletta, A Kert Bisztró.

A kiadvány készítői bár tisztában vannak vele, hogy sok turista a fővárost választja elsődleges úticéljául, szerették volna felhívni a figyelmet az ország más régióinak adottságaira is. Így az ingyenesen letölthető zsebtippek záróakkordjaként egy kisebb, de a teljes országot ábrázoló térkép is megjelenik, rajta Szentendre, a Dunakanyar, Pannonhalma, Sopron, a Balaton és a Káli-medence, Pécs, Mohács, Eger, Aggtelek és Tokaj.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram