Szakértelem és kreativitás
Az EXPO Catering – más néven és cégformában - 15 éve foglalkozik rendezvények kiszolgálásával. Az ország legnagyobb rendezvényhelyszínének, a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központnak a catering szolgáltatójaként évente több mint 300 eseményen működik közre; a 30 fős koktélpartyktól a több száz fős gálavacsorákon át az akár 30 ezer fős vállalati családi napig - minden műfajban otthonosan mozog. És idén júniustól mindezt már nemcsak a fővárosban, hanem az év 365 napján, az ország bármely pontján, egységesen magas minőségben.
Ma már szinte közhely; de a jó szolgáltató komplex feladatként kezeli a megbízásait, ami magyarul annyit jelent, hogy képes megoldani szinte bármit, amit a megbízó elképzel. A rendezvény bútoroktól az AV és IT-technikáig, a dekorációtól a felszolgált ételekig minden egy kézben marad, a partnernek nem kell vég nélküli online meetingeken egyeztetni a különböző beszállítókkal.

Karácsony 2025
Minden szezonnak megvannak a maga trendjei. Az EXPO Catering pedig nemcsak követi, hanem diktálja is ezeket a trendeket.
Az idei karácsony fókuszában az aktivitás és az interaktivitás áll. A vendég egyszerre érezheti magát otthon, és lehet részese a gasztronómiai élménynek. Legyen az egy téli hangulatú mákos vagy diós nudli, amelyiknél az utolsó pirítás a vendégek előtt zajlik. Vagy egy mézeskalács díszítése – a részvevők bevonásával.
2025 karácsonyán a technika találkozik a gasztronómiával. Néhány éve még csak a sci-fikben volt lehetséges, ma már az ünnepi partyk elengedhetetlen kellékei az egyedi arcképes italok és sütemények, amelyeket a vendégekkel együtt készítenek el az EXPO Catering szakavatott cukrászai és baristái.
Fenntarthatóság
Az EXPO Catering nemcsak a gasztronómiai minőségre, hanem a környezettudatos működésre is komoly hangsúlyt fektet. Kínálata a friss, szezonális alapanyagokra épül, a konyhai technológia pedig energiatakarékos eszközökre, elektromos járműparkra, digitális menükártya rendszerre és az egyszer használatos műanyagok mellőzésére.
Egy karácsonyi céges rendezvény ma már nemcsak a vendégekről szól, hanem arról is, hogy a vállalat milyen értékeket képvisel. A felelős döntéshozók számára egyre fontosabb, hogy az események ne csupán élményt nyújtsanak a meghívottaknak, hanem egy jó ügyet is szolgáljanak. A cég a Máltai Szeretet Szolgálattal együttműködve a rendezvényeken megmaradt, fel nem használt, kiváló minőségű ételeket rendszeresen eljuttatja a rászorulókhoz – csak tavaly több mint 10.000 adag jutott el így azokhoz, akiknek a legnagyobb szüksége volt rá. Ez a kezdeményezés nemcsak az ételpazarlás csökkentéséhez járul hozzá, hanem azt a szemléletet is képviseli, amely szerint a felelős vendéglátás ma már nem csupán minőségi szolgáltatásról, hanem fenntartható, tudatos működésről is szól.
A cikk a Hungexpo szakmai támogatásával született.
A Dining Guide szerkesztőségének munkáját SAMSUNG okostelefonok segítik 2024-ben.
