Hirdetés
Hirdetés

Így exportálj kulthelyet a bulinegyedből Budára! A Spíler a MOM-nál is sikersztori

SZERZŐ: DiningGuide
2021. december 29.
„Ha Mick Jagger és Lana del Rey szeretne összefutni, akkor azt itt szeretné" – mutatkozik be a budai Spíler, a MOM Park oldalában.
Hirdetés

A Spíler az a bizonyos első fecske volt a Gozsdu Udvarban. Az étterem és secret bar, ahol felismerték, hogy ha meglovagolják a városrész romkocsmás hangulatát felejthető harapnivalók kíséretében, egy lesznek a többi közül. Ikonikussá attól vált ez a helyszín, hogy olyan arculatot és dizájn kapott az étterem, ami átütötte a közfalat. Itt ugyanis nem kiszuperált retró bútorok és a „nyugat-balkáni" hangulat adta az ívet: egy tökéletesen önálló entitás született az árkádok alatt.

Minden bizonnyal sikert aratott volna a világ bármely nagyvárosában, a különleges miliő és életérzés mellé pedig komolyan vett konyhát és italkínálatot sorakoztattak, így született meg 2012-ben a Gozsdu Udvar első olyan vendéglátóhelye, ahol a külcsín és a belbecs összhangban volt egymással.

Hirdetés

Ekkor, közel tíz évvel ezelőtt nyitott meg az „eredeti" Spíler, a Gozsdu Udvar újjászületésének pillanatában. Miután a helyiek számára törzshely, az évről évre egyre gyarapodó számú turista számára pedig látnivaló lett a pesti étterem, 2018 decemberében megérkezett a Spíler a Duna túloldalára.

Fotó: Spíler Buda

Minden étteremnyitás alkalmával születnek jóslatok, sikerül-e helyt állni egy új helynek. A Spíler esetében nagyon is jogos volt a felvetés: vajon a bulinegyed zsizsgő-nyüzsgő éjszakai (és nappali) életéből hogy sikerül exportálni a koncepciót a főváros nyugisabb-zöldebb részére, a budai hegyek lábához? Megél-e a nagyvilágira hangolt brand az új közegben? És egyáltalán: egy bevásárlóközpont oldalában megeleveníthető-e a Spíler világa? Három év távlatából a válasz egyértelmű.

Fotó: Spíler Buda

„Ha Mick Jagger és Lana del Rey szeretne összefutni, akkor azt itt szeretné"– mondja magáról a Zsidai Csoport budai szereplője, felmutatva, hogy nem csak a budai várban mozognak otthonosan.

A MOM Parkban, a Csörsz utca és Alkotás utca sarkán vetette meg a lábát kereken három évvel ezelőtt a Spíler-brand. Az első benyomás ugyanaz, mint a bulinegyedben: a jellegzetes dőltbetűs felirat, arany és vörös fények, impresszív bárpult, tömörfa felületek, zöld növények, dizájnlámpák, kis ipari beütés és az ikonikus Marshall hangfalak.

Egy nyári napon

Spíler-evolúció

Az evolúció jegyében a budai Spíler idomult a lokációhoz. Az italkínálat a pesti nívót és sokszínűséget képviseli: a magyar borsor, a kisüzemi sörválaszték és a koktéllap mellett kaliforniai, új-zélandi, ausztrál és dél-afrikai borok közül is választhatunk, az estéket lemezlovasok dobják fel Spíler-módra, március közepéig pedig a teraszra is ki lehet ülni egy fűtött igluba.

A téli iglu / Fotó: Spíler Buda

Vasárnap viszont egy igazi családbarát helyszín játszósarokkal, ahol a kicsik kikérhetik  a nagyok étlapjáról a rántott húst krumplipürével vagy a sült krumplit házi ketchuppal, és persze ott a Mini Spíler menü is a gyerekkedvencekkel, mint a húsleves csigatésztával, a ropogós csirkefalatok vagy a spagetti.

Taco / Fotó: Spíler Buda

A felnőttek a legzaftosabb tex-mex comfort foodoktól (a BBQ burgertől a teriyaki szószos csirkeszárnyakig), de az egészségtudatosan étkezőket sem egy szomorú kerti saláta várja. Argentin és ausztrál steakek és hamburgerek nélkül nincs Spíler, de az étlap mindig kínál vegán fogást is. A Cézár-salátájuk legendás, de lazacos és csirkés bowlokkal, valamint superfood salátákkal is megszólítják a vonalaikra vigyázó, sportos, egészséges életmódot folytatókat.

Gorgonzolás – a burgerválasztékból / Fotó: Spíler Buda

A környéken nagy a választék közönségkedvenc helyekből a népszerű tejivótól a bajor sörvendéglőn át az olasz éttermekig, de a Spíler a Spíler. Egy életérzés, hangulat. Mondén, nem röghöz kötött, a pincér néhány látogatás után mégis meg fog ismerni arcról, majd névről is.

Spíler Buda

Cím: MOM Park, Budapest XII. kerület, Alkotás u. 53.
Nyitvatartás: H-K-Sze 10:30-22:30, Cs-P 10:30-23:00, Szo 11:30-23:00, V 11:30-20:00
Weboldal, Facebook, Instagram

 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram