Hirdetés
Hirdetés

Igazolt késések... 2020 tavaszára várt hazai étteremnyitások

SZERZŐ: DiningGuide
2020. április 28.
Mind a szakma, mind a közönség jelenleg nem a cikkünkben szereplő új helyek megnyitását várja feszülten, hanem az összes étteremét... Azért ne feledjük, hogy mely jelentős nyitásokra számíthatunk még (remélhetőleg) idén!
Hirdetés
Rácz Jenő séfétterme by Gerendai Károly

Kezdjük az egyik legjelentősebb résztvevővel a bátor és innovatív éttermi beruházások terén. Gerendai Károly tavaly szeptemberben hozta nyilvánosságra új étteremterveit, melyek közül elsőként a Kazinczy utcai Digó Pizzéria meg is valósult, még tavaly.

A másik nagy érdeklődésre számot tartó projekt Rácz Jenőhöz köthető. Az Ázsiában Michelin-csillagot szerzett séf itthon komoly népszerűségre tett szert a televíziós szerepléseknek köszönhetően. Gerendai Károly meg is látta benne azt a karaktert, akire fel lehet építeni egy one-man show-stílusú gourmet éttermet. A Váci utcához közeli Rumour megnyitását idén tavaszra vártuk. Valószínűleg az éttermi piac alakulásának függvénye, hogy mikor nyit meg a mindössze 21 főre szabott étterem.

Rácz Jenő az idei Dining Guide Gálán a Rumour standjánál
Wang Mester Pasaréten

Wang Quiang a Wang Mester Konyhája étteremmel afféle kultfigurája itthon a kínai gasztronómiának. A külvárosi nagyétterem évtizedes működése az elmúlt években után Pest forgalmas pontjain nyitott üzleteket. Biang Bisztró néven az Oktogonon és a Vámház körúton kínál a városban fellelhető tucatkínaiknál feltétlenül jobbat, a hétköznapokban is megfizethető árszabással. A Wang Mester Mozium pedig Pasarétig meg sem áll, februárban már tudható volt a márciusi nyitás. Az étterem készen áll, zöld lámpára vár.

Fotó: Wang Mester Konyhája
A titokzatos nagyhal: thebigfish 2

Míg a Budaörsi Halpiac – The Fishmonger kitartóan üzemel, és szállítja a friss halakat a törzsközönségének, a Palotás Péter érdekeltségébe tartozó thebigfish viszont bezárt a járvány idejére. Az időleges bezárást azonban egy pozitív hírrel toldották meg: "Amikor ez a vírus rémálom végetér, és újraindul a gasztroélet, nem csak a szeretett Andrássy úti éttermünk nyit ki újra, hanem megnyitjuk Budapest második Bigfish egységét is!" – jelentették be a hónap elején. A főváros első garantáltan friss tengeri halas bisztrója tehát dupláz. A helyszín egyelőre ismeretlen.

@Facebook thebigfish
A nagy Mihályi Patisserie

Mihályi László egy csöpp üzlethelyiségben működteti belföldi úticélpontként is beillő cukrászdáját Vác sétálóutcáján. Munkásságával régóta kiérdemelt egy impozánsabb üzlethelyiséget, ami készülőben is van. A lokáció, azaz Vác belvárosa marad, az üzletnyitás azonban kérdőjeles. Remélhetőleg már idén tesztelhetjük!

Fotó: Mihályi Patisserie
Volt csillagos séfek, luxusberuházások

Bár a Michelin-csillagot nem séfeknek, hanem éttermeknek ítélik oda, bizonyos séfek neve és személye összeforr az éttermekével. Palágyi Eszter is ilyen, aki elválaszthatatlannak tűnt Magyarország legrégebb óta csillagos éttermétől, a Costestől. Érdekes lesz őt új szerepben látni: aFerenciek terénél valósult meg a Marriott International és a török Özyer Group közös beruházása, a Matild Palace, amely éttermének séfjeként kóstolhatjuk újra az ételeit. A víilághírű The Luxury Collection első magyarországi szállodájában pazar környezetben főzhet majd a neves séf, és összesen hat vendéglátóegység fog tartozni a Matild Palotához.

A Costes Downtownban hosszú éveken át Michelin-csillagos éttermet vezető Tiago Sabarigo szintén saját éttermet tervez nyitni, amelyben hazája, a portugál gasztronómia színeit-ízeit kívánja megmutatni. A Pest-belvárosba tervezett étteremről egyelőre nem árult el további részleteket, de tudomásunk szerint zajlanak az előkészítő munkálatok.

A Four Seasons Hotel Gresham Palace szintén idén tavasszal tervezte bemutatni nagyszabású új projektjét, amellyel kibővítik a budapesti luxusszálloda szolgáltatásait. Az új egységük egyelőre hírzárlatos.

Bízunk benne, hogy hamarosan már nem csak írásban mutathatjuk be a fenti helyeket!
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram