Hirdetés
Hirdetés

Igazán izgalmas étlappal jelentkezik a Sirha Budapest

SZERZŐ: DiningGuide
2018. január 30.
Február 7. és 9. között megmozdul a hazai gasztronómia. A Hungexpo három napon át szakmai konferenciáknak, előadásoknak, bemutatóknak, izgalmas versenyeknek és persze kiváló ízeknek és illatoknak fog otthont biztosítani. Közel sem csak a várva várt Bocuse d’Or hazai döntő miatt lesz érdemes kilátogatni! Partnerünk ajánlata következik. (X)
Hirdetés

A Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás 2018-ban a korábbiaknál is változatosabb programkínálattal és gasztronómiai versenyek sorával várja a szakmai érdeklődőket február 7. és 9. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

A Sirha Budapest a Lyonban megrendezésre kerülő Sirha kiállítás testvéreseménye, hazai szervezésben. A kiállítás elsősorban a gasztronómia, élelmiszeripar, szálloda- és vendéglátóipar, pék- és cukrászipar és csomagolóipar szakembereinek szóló esemény, melyen a fenti iparágak vállalkozásai mutatják be termékeiket és szolgáltatásaikat a látogatóknak. Mindezt különlegesen széles szakmai programkínálattal színesítik a szervezők. A legismertebb program természetesen a Bocuse d’Or szakácsverseny hazai döntője lesz, mely során kiderül, hogy ki képviselheti hazánkat az idei torinói megmérettetésen.

A Sirha Budapest 2018 szakmai résztvevőinek névsorából:
Sárközi Ákos, Pesti István, Andrész Zoltán, Dinara Kasko, Korponai Péter, Mázás István,
Mihályi László, Nicolas Coffin, Veszely Attila – további infók itt.

Viszont több újdonság is helyet kap a kiállítás programjai között, melyek közül a legizgalmasabb talán az Omnivore Budapest lesz. A szintén Franciaországból induló program először kerül megrendezésre itthon, és a francia vendég séfek az „Ízleld meg a világot, formáld át az ízlésed!” mottó szellemében azokat az újító technikákat, megoldásokat mutatják be, amiket ők használnak munkájuk során, bemutatva egyéni gasztronómiai megközelítésüket.

Szintén először kerül megrendezésre hazánkban a rendezvénygasztronómiai cégek versenyének, az International Catering Cup hazai döntője. Itt a legnevesebb hazai cégek versenyeznek egymással, hogy kijussanak a lyoni világdöntőre. A kétnapos verseny már a kiállítás előtt megkezdődik, amikor is versenyzők előkészítik a másnap tálalni tervezett ételeket, és a kiállításon történik maga a tálalás, kóstolás és zsűrizés.
Különösen érdekes programnak ígérkezik továbbá a Közétkeztetési Szakácsverseny, melyen a séfek előre meghatározott alapanyagokkal dolgoznak, és tradicionális, illetve modern ételeket készítenek majd a Sirha Budapest utolsó napján. De nem csak a vendéglátáshoz kapcsolódó programok várják az érdeklődőket a kiállításon, hiszen sor kerül a Sirha Budapest Desszert Versenyre is Kolonics Zoltán főszervezésében, ahol hazai kreatív cukrászok versenyeznek egymással gyümölcsös desszert, tányérdesszert és artisztikai munka kategóriákban.

Számos programot szervez a kiállítás két szakmai partnere is, a Magyar Pékszövetség, és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete is, köztük olyan érdekességekkel, mint a Pataki János emlékverseny, a Magyarország Tortája verseny előselejtezője, a Pékszövetség termékversenyének értékelője, vagy az öt témakörben szervezett szendvicsbemutató.
A kiállítás látogatása szakmai érdeklődők számára díjmentes, csupán egy regisztrációra van hozzá szükség a Sirha Budapest oldalán, ahol megtekinthető a kiállítás teljes és részletes programkínálata is. A Sirha Budapest szakmai partnere az Agrármarketing Centrum, kiemelt szakmai partnere a METRO.
Itt lehet csemegézni a programok és kiállítók közül! (X)

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram