Hirdetés
Hirdetés

Büszkeség: ifjú magyar séf szerepel a Finedininglovers címlapján

2021. szeptember 14.
A nemzetközileg elismert online gasztromagazin, a Finedininglovers címpoldalán egy fiatal magyar séf arcával és nevével találkozhatunk, írásukban bemutatják és meg is szólaltatják Koppány Leventét.
Hirdetés

2019-ben a S.Pellegrino Young Chef verseny regionális döntőjét Koppány Levente nyerte meg Hamburgban. Az ifjú szakács ekkoriban igazolt át – tanulóévei után újra – a Ráday utcai Costesbe, a Wolf András vezette Salon Étterem sous-chef pozíciója után. Kereken két évvel ezelőtt, szeptember első napjaiban nyerte meg az elismert verseny regionális fordulóját, az olasz szervezésű S.Pellegrino Young Chefről pedig tudni illik, hogy a megmérettetésen való sikeres szereplés belépő a csúcsgasztronómia műhelyeibe világszerte.

"A világdöntőre Milánóban kerül sor. Itt a 12 régió 12 győztese méri össze a tudását, és Koppány Leventén Magyarország (és a világ) szeme. A döntő 2020 nyár elején esedékes" – írtuk két évvel ezelőtt, mit sem sejtve a hónapokkal később beütő világkrízisre. – "Az ifjú szakács később négy évet töltött Londonban, a legnívósabb étterem, ahol dolgozott, a két Michelin-csillagos Ledbury volt. A brit fővárosban szerzett szakmai és nyelvtudás ugyancsak jól jött a S.Pellegrino Young Chef versenyen is, ahol kulcsfontosságú az angol nyelv ismerete, többek között a negyedórás angol nyelvű prezentáció miatt is."

Koppány Levente és a 2019-ben zsűrizett fogása: Szivárványos pisztráng, turbolya, erdei gombák és medvehagyma

A versenyt több halasztás után október 29-én és 30-án rendezik meg az észak-olasz városban, Koppány Levente azonban már nem Budapestről, hanem Londonból érkezik a nemzetközi megmérettetésre, mentora a felkészülésben Luigi Taglienti olasz séf.

A világszerte elismert Finedininglovers címlapon is szereplő cikke a fiatal magyar tehetséget mutatja be, aki időközben Londonba tette át székhelyét, és a Turul Project nevű étteremben visz kortárs magyar konyhát.

A London északi kerületében, Haringay-ben működő magyar étterem és borbár ebédmenüjében olyan ételeket kínálnak, mint a gulyásleves, halászlé, rakott krumpli és rántott szelet. Állandó étlapjuk fogásaiban prémium alapanyagokkal dolgoznak, az itthon is honos pisztráng, libamáj, Tokaji aszú mellett például ördöghallal, de túró és tejföl is hangsúlyosan szerepel a hozzávalók között. A közérthető menü melletti gourmet étlap fogásai a fine dining jegyében fogantak.

Hirdetés

A Sunday Times nyári cikke "puccos" étteremnek nevezte a Turul Projektet, méltatva a magyar konyha szokatlanságát és az étteremhez csatlakozó borüzlet kínálatát, habár beugrónak egy osztrák bioborász, Weninger Ponzichter burgenlandi vörösét ajánlják.

Október utolsó napjain jöhet a drukk a Milánóban megmérkőző Koppány Leventének!

Marhapofa/ Fotó: www.turulproject.com

 

"Lecsó" / Fotó: www.turulproject.com

Forrás

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram