Még alig kezdődött el az év, máris több fontos újdonságot jelenthetünk be. Néhány napja publikus, hogy a Dining Guide TOP100 étteremkalauz idén először cukrászdákat is toplistáz, ezt az újítást pedig egy hazai borokat számláló tízes lista egészíti ki, úgyszintén először a kalauz történetében.
Rendhagyó volt ebben a koncepciónk: míg a kalauz a Dining Guide tesztelőcsapata közös munkájának, pontozásának eredményeképpen jön létre, addig a bortoplista felállításához azt a szakembert kívántuk felkeresni, aki Magyarországon a legnagyobb tudással rendelkezik e téren. Így kértük fel a feladatra Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikust, közgazdászt és egyetemi tanárt, aki jelenleg a legközelebb áll ahhoz, hogy hazánkból elsőként elnyerje a Master of Wine címet.
Az étteremkalauz borlistával való kibővülése csak a nyitánya a másik lényeges újításunknak. A Dining Guide olvasói észrevehették, hogy a gasztronómiai témák mellett nem fókuszálunk a borok világára. Ezt a hiányt pótlandó megújul a Dining Guide tematikája: a jövő héten induló Wine Guide rovatunkban hetente új cikkel jelentkezünk. Boros rovatunk is azt az értékrendet, világlátást hivatott képviselni, mint a Dining Guide online magazin egésze. Cikkeinket támogató, jobbító szándékkal írjuk, amelyekben helyet kapnak a felkészültséget nem nélkülöző egyéni meglátások is, nyelvezete pedig az itthon sokszor kirívónak tűnő őszinte, egyenes beszéd, szépítés nélkül.
Irányelvünk, hogy a hazai borvilágot nem elszigetelten, annak saját értékrendszerében ítéljük meg, hanem nemzetközi kontextusba helyezve lássuk és láttassuk – hiszen nem lehet a célunk egy hamis "boros önkép" építése, csakúgy, ahogyan a gasztronómiai témákban sem.
Újonnan induló rovatunkban szakértői és szerzői posztra Dr. Fiáth Attilát kértük fel, az ő tevékenységét Németi Sándor borszakíró munkája fogja kiegészíteni.
Tartsanak velük a jó és még jobb borok világába is!