Hirdetés
Hirdetés

Idén először bortoplista a kalauzban és új rovat a Dining Guide-on!

2018. február 18.
Több jó hírrel is szolgálhatunk a borbarátoknak: idén először borlistát is közzéteszünk a Dining Guide Étteremkalauzban – a gálát követően pedig önálló, hetente frissülő boros rovattal jelentkezünk. Mind a hazai bor top10 összeállítására, mind pedig a rovat szakmai vezetésére Dr. Fiáth Attila borakadémikus-közgazdászt kértük fel. 
Hirdetés

Még alig kezdődött el az év, máris több fontos újdonságot jelenthetünk be. Néhány napja publikus, hogy a Dining Guide TOP100 étteremkalauz idén először cukrászdákat is toplistáz, ezt az újítást pedig egy hazai borokat számláló tízes lista egészíti ki, úgyszintén először a kalauz történetében.

Rendhagyó volt ebben a koncepciónk: míg a kalauz a Dining Guide tesztelőcsapata közös munkájának, pontozásának eredményeképpen jön létre, addig a bortoplista felállításához azt a szakembert kívántuk felkeresni, aki Magyarországon a legnagyobb tudással rendelkezik e téren. Így kértük fel a feladatra Dr. Fiáth Attila nemzetközi borakadémikust, közgazdászt és egyetemi tanárt, aki jelenleg a legközelebb áll ahhoz, hogy hazánkból elsőként elnyerje a Master of Wine címet.

Hirdetés

Az étteremkalauz borlistával való kibővülése csak a nyitánya a másik lényeges újításunknak. A Dining Guide olvasói észrevehették, hogy a gasztronómiai témák mellett nem fókuszálunk a borok világára. Ezt a hiányt pótlandó megújul a Dining Guide tematikája: a jövő héten induló Wine Guide rovatunkban hetente új cikkel jelentkezünk. Boros rovatunk is azt az értékrendet, világlátást hivatott képviselni, mint a Dining Guide online magazin egésze. Cikkeinket támogató, jobbító szándékkal írjuk, amelyekben helyet kapnak a felkészültséget nem nélkülöző egyéni meglátások is, nyelvezete pedig az itthon sokszor kirívónak tűnő őszinte, egyenes beszéd, szépítés nélkül.

Irányelvünk, hogy a hazai borvilágot nem elszigetelten, annak saját értékrendszerében ítéljük meg, hanem nemzetközi kontextusba helyezve lássuk és láttassuk – hiszen nem lehet a célunk egy hamis "boros önkép" építése, csakúgy, ahogyan a gasztronómiai témákban sem.

Újonnan induló rovatunkban szakértői és szerzői posztra Dr. Fiáth Attilát kértük fel, az ő tevékenységét Németi Sándor borszakíró munkája fogja kiegészíteni.
Tartsanak velük a jó és még jobb borok világába is!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram