Hirdetés
Hirdetés

Idén csináljunk fordított adventi naptárat, amiből nem kiveszünk, hanem beteszünk!

2021. november 28.
A szenteste előtti 24 nap alatt kiürülő adventi naptáraknál szeretnénk ajánlani egy még szebbet: a fordított adventi naptárat.
Hirdetés

Ma este gyúlnak az adventi koszorúkon az első gyertyák. Sokaknak azonban nemhogy adventi koszorú vagy karácsonyfa nem díszítheti az otthonát (vagy ideiglenes szállását), de a mindennapok során egész évben luxust jelentenek az olyan alapvető termékek, mint a tisztálkodószerek, egy új ruha, meleg sapka-sál-harisnya, egy színes ceruza- vagy tollkészlet, egy szép új tolltartó és füzetek; a játékok, babák egy ugrálókötél vagy kártyajátékcsomag pedig óriási örömet okozna.

A fordított adventi naptár-készítés mozgalommá nőve sok család ünnepét tehetné minden évben szebbé. A Bouvet blogon jelent meg eredetileg a felhívás egy svéd szokásra hivatkozva:

Hirdetés

Idén legyen fordított adventi naptárad, amiből nem kiveszel, hanem beteszel!
Egy Svédországban élő barátnőm mutatta meg, náluk milyen szuper dolgot csinálnak sokan december elsejétől. Fordított adventi naptárnak hívják: vesznek egy nagyobb dobozt és december 1-24 között minden nap beletesznek valamit, valamit, ami másoknak hasznos, finom vagy kedves lehet. Egy plüsskulcstartót, egy tábla csokit, egy flakon sampont, bármit. És amikor mind a 24 aprósággal megtelik a doboz, azt elviszik egy szeretetotthonba, egy kórházba, egy menhelyre vagy egy templomba.

Figyelem! Jótékonysági szervezetek minden évben kérik a jótékonykodókat, hogy a gyerekeket, családokat támogató ajándékdobozokba kizárólag valóban hasznos és jó állapotú tárgyak kerüljenek. A kidobásra megérett kacatok, elhasznált holmik és a gyerekek életkorának nem megfelelő tárgyak nem jelentenek valódi ajándékot és segítséget.

Aki úgy érzi, hogy számára egyszerűbb megoldás a Baptista Szeretetszolgálat által minden év adventjén megszervezett Cipősdoboz akció, idén országosan immár 362 gyűjtőponton adhatja le az ajándékokkal megtöltött dobozokat. Az ő kezdeményezésük rendjének megfelelően az ajándékozónak meg kell neveznie, hogy mennyi idős és milyen nemű gyereknek szánja a leadott ajándékdobozokat.

Az Online Cipősdoboz rendszert azok számára vezették be, akik segítenének, nincs kapacitásuk saját cipősdobozt megtölteni a ajándékokkal. Tovább az Online Cipősdoboz oldalra!

A Cipősdoboz akció pénteken indult, és 2021. november 26-tól december 19-ig tart. Tovább a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz oldalára!

A fordított adventi kalendárium felhívás forrása: Bouvet

 

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram