Hirdetés
Hirdetés

Top párizsi cukrászdák

SZERZŐ: Mautner Zsófia
2012. február 21.
a TOP100 rovat
támogatója
Mese nincs, cukrászatban a franciák a mai napig megdönthetetlenek. Aki komolyabban érdeklődik a mesterség iránt, annak érdemes eltöltenie egy hosszú hétvégét Párizs csúcscukrászataiban (a kiruccanás sajnos sem a pénztárcát, sem a kalóriákat nem kíméli), többet ér vele, mint bármi mással. Egy krémes és macaron Pierre Herménél, egy japán–francia ihletésű piskóta Sadaharu Aokinál csak a kezdet, ott vannak még az ő tanítványaik is, meg számos feltörekvő fiatal. Akinek pedig sok pénze és ideje (vagy komoly ambíciója) van, ismételje meg mindezt Barcelonában, ahol a cukrászok megőrültek.
Hirdetés

Monsieur Mathray ésMadame Robert apró, de annál népszerűbb cukrászata igazán elegáns választékot vonultat fel. A desszertek alapanyagai között fűszerek, zöldfűszerek is gyakran előfordulnak. A kötelező macaronok mellett itt a párizsiak által imádott pillecukor (guimave) is emblematikus.
Hotel Plaza Athénee

 
A híres párizsi szálloda La Galerie des Gobelins kávézója mindig is a desszertrajongók népszerű úti célja volt, a cukrászat tanácsadója Christophe Michalak cukrászvilágbajnok, az egyik legnevesebb cukrász, aki a Ladurée-től Pierre Herméig mindenkivel dolgozott már, és a világ számos pontján bizonyította tehetségét.
Des Gateaux et du Pain

 
Claire Damon egyike azon kevés női cukrásznak, aki saját üzlettel rendelkezik. A hölgy Pierre Hermé-tanítvány, ezt le se tagadhatná. Ráadásul az elegáns, fekete-fehér csinos designt is ugyanaz a tervező álmodta meg, így a hasonlóság nem véletlen. Desszertek és kenyerek, utóbbiak kiválók.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram