Hirdetés
Hirdetés

Huszárvágás konyhakéssel

SZERZŐ: DiningGuide
2016. szeptember 1.
Huszár Krisztiánról nagy vonalakban már csak a Lhasaban bujdosó buddhista szerzetesek nem tudják, hogy Fáma néven új éttermet nyit Budán. Az már némileg plusz infó, hogy a Madách téren is megkapható lesz néhány agymenése egy jelenleg még nem ismert néven futó kifőzdében.
Hirdetés

Ennek hallatán sokak sóhajtanak fel, hogy áldassék az Úr, mert a Fáma névre keresztelt fine dining étterem öt fogásos menüje nem mindenki számára lesz elérhető a maga közel 10 ezer forint körüli árával, viszont a Madách téren már bármilyen egytálételt behabzsolhatunk 1200-2000 forint körül, ami mégiscsak barátibb. Ennek ellenére Krisztián azt mondja, hogy nem szeretne teljesen elérhetetlen helyet csinálni a Fámából, ezért igyekszik az árakkal is nagyobb esélyt biztosítani mindenkinek, hogy megtapasztalhassák a Fáma hangulatát, konyháját.
Amit a Fámáról tudni kell, hogy egy elegáns, de mégis laza hangulatú, ázsiai-magyar fúziós konyhával, jól átgondolt vacsorákkal, esti menüvel, az étlapon nagyjából 6-8 étellel indul, amik természetesen úgy a szezonalitás, mint a frissesség megőrzése érdekében változnak majd. Vagy épp Krisztián alkotási rohamaitól, de annak eddig még mindenki csak örült. Az arculat igazodik Krisztián szellemiségéhez: a séfet semmi nem választja el a vendégtértől, tehát mindenki lát mindent és mindenkit. A konyha türkiz és réz hangulatban és színvilágban pompázik majd és a bár a séfet a folytonos változás és innováció jellemzi, mégis állandó csapatával dolgozik majd itt is. Ismerve Krisztiánt semmi meglepő nincs abban, hogy a Fámában a sör- és bárkultúra is fontos része lesz a projektnek. Akik a Zónából ismerik, azoknak lehet, hogy meglepetést fog okozni, mert, ahogy mondja, mindig változik és ma már sokkal erősebb ázsiai vonalat képvisel, mint korábban. Nemrég egy hosszabb vietnámi túrán és Kuala Lumpurban voltak egy barátjával és nagyjából végig falták az egész utat. Azt viszont kihangsúlyozta, hogy nagyon sok ételt faszénen fog elkészíteni, mert ahogy fogalmazott „a faszén eleganciája a legjobb fűszer”.
A Madách téren a PistaBá helyén már egy totál laza, ételbáros/kifőzdés változata lesz a Fámának, ahol lesz olyan étel is, ami ugyanúgy szerepel majd mindkét étlapon: például vietnámi gulyást itt is kaphatunk, igaz nem olyan kifinomult változatban, mint a Fámában, de lime és koriander hegyek itt is lesznek benne. Természetesen az ázsiai-magyar fúziós konyha lesz a meghatározó, de itt a kifinomultságot felváltja az egytálételek két pofára történő behabzsolásának élménye, a fröccshangulat és az esti nassolások. Természetesen szeretne mindent, azaz reggelit, ebédet és vacsorát is, ahol a fasírtos zsemlétől az pörköltekig bármi előfordulhat, persze valamilyen ázsiai érzülettel, azaz vagy kimcsivel, vagy korianderes, citromfüves aromákkal megbolondítva. Előre kigondolt étlapra itt senki se számítson, de őrült Krisztiános agymenésekre és ennek megfelelően fantasztikus ízharmóniákra mindenképp. A Fámában felgyülemlett gőzt itt szeretné kiengedni Krisztián és ennek csak örülhetünk, mert nem kizárt, hogy a kísérletező kedvének köszönhetően itt kóstolhatjuk meg elsőként azokat a fogásokat, amiket később némileg összetettebb, letisztultabb formában a Fámában élvezhet a nagyérdemű közönség.
Szerintem mindenki élvezze ki azt az időt, amíg meg nem nyílik a Fáma, mert addig vélhetően sokkal több Huszár Krisztiánt kapunk a Madách téren, mint utána. Sajnos több infót azért nem lehetett kicsikarni belőle, mert már megint csajozni ment…

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram