Hirdetés
Hirdetés

Hoppá: Éttermet nyit Hosszú Katinka – nem fogunk meglepődni a koncepcióján

SZERZŐ: DiningGuide
2022. június 9.
Az Iron Lady új vállalkozása: a koool.
Hirdetés

Hosszú Katinka, kilencszeres világbajnok, háromszoros olimpiai bajnok úszónő új vállalkozásba kezdett, mégpedig egy számára merőben új területen, a vendéglátásban.

Az úszóbajnok előző házastársával, Shane Tusuppal vitte sikerre az Iron Lady márkát, amelyet 2019-es válásuk után nem vittek tovább. Hosszú Katinka immár egyedül vezeti azonban úszóiskoláját, az Iron Swim Sportegyesületet. A magyar Forbes ma megjelent interjújából derült ki, hogy az éttermi piacra is bejelentkezik a versenysportoló, bár megnyíló vendéglátóhelyének irányultsága egyáltalán nem meglepő.

Az egészséges ételekre fókuszáló kooolt Hosszú Katinka vőlegényével, Layber-Gelencsér Mátéval közösen nyitja meg a fővárosban, a Szent István körúton. Az úszónő hosszan ecsetelte saját útját az egészséges táplálkozásig, és a sportolói karrierjét is beárnyékoló egykori súlyproblémákat, valamint azt az igényt, hogy a tudatos étkezés egyhangúságmentes legyen.

Hirdetés

Őt idézve a „három nagy luxus lehet az ember életében: a takarítónő, a szakács és a sminkes." Megkockáztatjuk, hogy mindhárom luxust immár megengedi magának a sportoló, az étteremhez pedig úgy kapcsolódik ez a gondolat, hogy immár két éve privát séf főz Hosszú Katinkára Móricz Kitti személyében. Katinkával együtt ő felel a Koool ételeinek kidolgozásáért is. Az eredetileg házhoz szállításra kitalált céghez végül éttermet is nyitnak, ahol egy színes, modern bisztró miliőjében sportolók archív képei szerepelnek a falakon. A kínálatban magyar és nemzetközi ételek, glutén-, tej- és cukormentes, valamint vegán opciók is szerepelnek.

koool
Budapest V. kerület, Szent István körút 21.

Forrás

Fotó: koool

Fotó: koool

Hirdetés
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram