Hirdetés
Hirdetés

Hopp, az ország első Ruby-csokival dolgozó cukrásza: Enzsöl Balázs

2018. július 18.
Enzsöl Balázs nem itthon él, de remélhetőleg fogunk még itthon is hallani róla.
Hirdetés

A cukrász Magyarország, Barcelona és Szingapúr között ingázik. Itthon többnapos cukrász továbbképzéseket tart, illetve mostanában a Kreinbacher Birtok étterme desszertjeinek kidolgozásában vesz részt – valamint az országban elsőként jelentkezett be a tavalyi év egyik nagy durranásának számító Ruby-csokiból készült desszertekkel. Azért számított szenzációsnak a Ruby, mert nem színezéktől, hanem természetes módon pink színű ez a csokoládé. Legutóbb 1930-ban szabadalmaztattak újat, ez volt a fehércsoki.

Ruby csokoládés cseresznyés doboz: Ruby csokoládé mousse, cseresznye és amaretto töltelékkel, mandula szivacs, mandula ropogós, Ruby bársonybevonat, fehércsokoládé szárral

A rózsaszín csoki hivatalosan szeptembertől lesz elérhető Magyarországon, ezt megelőzve pedig már májusban felbukkantak pink KitKatek az egyik szupermarket-lánc boltjainak polcain, ez egy külön megállapodás keretében kizárólag ezekre a KitKatekre vonatkozik. A cukrászati felhasználás őszig tehát még várat magára, de Balázs egy kicsit partizánkodott, és külföldről beszerzett Ruby-csokiból alkotta meg az alábbi szépségeket.

Mi még nem kóstoltuk, de Balázs tanúsítja, hogy valóban bogyós gyümölcsös, egészen enyhén fanyarkás ízjegyekkel bír a Ruby. Valamint azt mesélte, hogy könnyű dolgozni vele, leginkább talán a fehércsokira emlékeztet megmunkálhatóságában. Ő egy 47,3%-os Ruby-kakaóbabtartalmú csokoládéból alkotott.

A Ruby csokoládés cseresznyés doboz cseresznyéje

És egy panna cotta is.

Ruby csokoládés panna cotta, málnazselé, málnás-licsis macaron, eper meringue

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram