Hirdetés
Hirdetés

Hol is találjuk Szabadfi Szabolcsot? Régi-új utakon Szabi, a pék

SZERZŐ: DiningGuide
2019. április 30.
A szakmában rebesgették a változásokat az utóbbi hónapokban Szabadfi Szabolcs körül, ezért egy kis helyzetjelentés következik!
Hirdetés

Az "örökmozgó" és "nem alvó" pék címkéjét rendre megkapja Szabadfi Szabolcs. Tény, hogy legyen szó saját pékségről vagy étteremről, workshopokon zajló együtt sütésről, piacozásról vagy médiaszereplésről, Szabi, a pék jön, gyúr, süt.

Láthatóan nem az a nemet mondós fajta. Az utóbbi években egyre több helyhez volt köthető a neve, 2019 elejére már Pesthidegkúttól Siófokig összesen nyolc pékségről és/vagy étteremről volt szó, valamint időközben bezárt a XIII. kerület, Katona József utcai Holy Cow burgerező.

Lássuk tehát, hogy jelenleg melyek azok a helyek, ahol valóban Szabadfi Szabolcs ténykedik!

Új nyitás! Panificio il Basilico Osteria: olaszos reggeliző kisvendéglő a Bazilikánál
V. Budapest, Sas u. 12.
Panificio il Basilico: pékség a Városmajorban
XII. Budapest, Városmajor u. 34.
Panificio il Basilico: pékség a Belvárosi Piac földszintjén, Bíró Lajossal közösen
V. Budapest, Hold utca 13.
Panificio il Basilico Szentendre: pékség és étterem Szentendrén
Szentendre, János u. 2.

Kis előzetes: a tervek szerint hamarosan a győriek is kóstolhatják Szabi pékáruit, de ez franchise(-szerű) módon fog megvalósulni.

Az eddigi helyek közül a Király utcai – pontosabban a Central passage-on található – pékség és étterem adta vissza talán leginkább Szabolcs világát. A belső kialakítás vertikálisan Olaszország tájait, jellegzetességeit volt hivatott bemutatni, a hegyektől a síkságon át a tengerig. Az étterem ma már máshogy fest, és Il Basilico néven megy tovább Szabi nélkül, akárcsak a volt Sophie & Ben Garden helyén nyílt Il Giardino Pesthidegkúton; a siófoki pékséget pedgi bezárták.

Hirdetés

Az élet azonban megy tovább, ha más felállásban is: Szabi ma megnyitotta saját osteriáját. Reggelizni, mindigfriss pékárukért és ebédre is várnak a Sas utca 12. szám alá. Szabadfi-stílusban, szabadon. Lássuk!

Köszönjük a képet Szindbád, az Utazónak!
Hamarosan nagyinterjúval jelentkezünk.

Az első ebéd a Sas utcai osteriában: Kakukkfüves-tejfölös karfiolleves és kolbászhússal töltött dagadó, petrezselymes újburgonyával (@Panificio il Basilico Facebook)
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram