Hirdetés
Hirdetés

Hofi is bírná: Tésztafeszítő Kisiparos

2016. szeptember 14.
 A lángos egy mágia: forró és nem könnyű étel, mégis sorok állnak érte kánikulában, a strandon. De télen sem kényelmesebb a fogyasztása: hullhat rá hó, olajos kabátujjak és fokhagymás leheletek kísérik, mégis vesszük és esszük. Hiányozna, ha nem lenne. Mert lángosozni jó!
Hirdetés

Még jobb, hogy ma már biztos márkanévre is támaszkodhatunk, ha jó minőségű friss lángosra vágyunk. Hiszen kétféle lángosost különböztetünk meg: akinél betárazva állnak az előre kisütött, szottyos korongok; és az, aki akkor süti ki, ha van is rá megrendelés. Egy időigényesebb hamburgerrel szemben néhány perc elegendő a lángos kisütéséhez, olajozottan működik a dolog vásárokon, fesztiválokon.
A Tésztafeszítő Kisiparos szakmai alapvetése a frissen sütés mellett a kézzel készítés (feszítés), dagasztógépet nem találunk a guruló kis műhelyben. Piros zsalugáteres kis sárga faházból érkeznek ugyanis a lángosok, a romantikus házikónak pedig rendszáma és kerekei vannak.
A klasszikusokon kívül ma már elvárás a húsos is: virslis, baconös és szalámival, lilahagymával, sajttal, tejföllel sült magyaros is kapható (leírni is plusz 2 kg), de ezek már lángostekercsek, nagy roládként vannak egybesütve, és illik róluk tudni, hogy egy sörrel-borral folyó fesztiválon remekül balanszírozzák az italokat.
A tésztafeszítés eredménye nem csak a lángos; fánk is készül a házikóban. A szalagos fánk hagyományait őrizve kizárólag baracklekvárral kínálják, és egyenesen imádják a külföldiek – de a Kisiparos lángosait még Bécs polgármestere is szerette, dicsérte. Szeressétek ti is, mondjuk most hétvégén az Andrássy úti 10. Street Food Show-n! Ja, és akinek ne lenne meg, a "tésztafeszítő kisiparos" egy Hofi-poén.
tesztafeszito2

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram