Hirdetés
Hirdetés

„Hiszünk abban, hogy a minőség állandó fenntartására való törekvés a kulcs a sikerhez” – Kolonics Zoltán interjú a díjátadó után

SZERZŐ: Király Márton
2023. május 25.
A 2023-as Audi –Dining Guide Az Év Étterme Díjátadó Gálán kiosztott díjak között ott találjuk a legjobb magyar éttermeknek járó elismeréseket, az egyedi teljesítményt értékelő különdíjakat, a Best of the Best kategóriák győzteseit, az eseménynek nevet adó Év Étterme díjat és a legjobb cukrászdát díjazó különdíjat is.
Hirdetés

Ez utóbbinak, a Dining Guide Év Cukrászdája Díjnak újra a Málna The Pastry Shop örülhetett. Az megismételt sikerről, a nehezedő körülményekről, a várható újdonságokról Kolonics Zoltán tulajdonossal beszélgettünk.

Kolonics Zoltán

Zsinórban hódítják el az Év Cukrászdája díjat. Miben látja a töretlen siker titkát?

Kolonics Zoltán: Sikerünk titka nem más, mint a magas minőség folyamatos fenntartása. Hiszünk abban, hogy a minőség állandó fenntartására való törekvés a kulcs a sikerhez, és ezt igyekszünk is megkövetelni magunktól, és mindenkitől, aki velünk dolgozik. Emellett kulcskérdés nálunk az állandó megújulás, fejlődés-fejlesztés, a szezonalitásra való törekvés. Ugyan a francia cukrászati stílus képviselői vagyunk, nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a magyar cukrászat remekei is helyet kapjanak a pultban. Természetesen a 21. századnak megfelelő formában és minőségben. Így a szezonnak megfelelően megjelenik a Lúdláb, Rákóczi túrós, Mákos guba, Máglyarakás, Somlói galuska., Eszterházy, Oroszkrém vagy akár a “Puncsgolyó” is.

Fotó: Schumy Csaba

Az ismételt sikerhez kellett-e bármin változtatni az elmúlt évhez képest?

A trendeket, a szakma változásait folyamatosan figyeljük, próbálunk lépést tartani a nemzetköziséggel, ahonnan így inspirációt is meríthetünk. Kiemelném még azt az elhivatottságot és szenvedélyt, amit a minőség fenntartására való folyamatos törekvés mellett beletettünk a munkánkba, ez mind hozzájárul ahhoz, hogy ezt a címet mi nyerhettük meg.

Mi jelentette a legnagyobb kihívást az elmúlt időszakban?

2023-ból egy összetett dolgot emelnék ki. A nehéz gazdasági helyzet, az infláció, az euróárfolyam, és az ehhez kapcsolódó tényezők, amelyek nem teszik egyszerűvé a mi vállalkozásunk működtetését sem. Az elmúlt 5 évünkből pedig egyértelműen a megfelelően képzett, dolgozni szerető munkaerő hiányát szeretném megemlíteni. Két megbízható cukrásszal tudunk jelenleg együtt dolgozni.

Milyen Önöknél történt változást emelne ki?

Folyamatosan törekszünk arra, hogy valami újat mutathassunk, így előálltunk egy új termékkel, a francia croissant-nal. Hosszú ideig tartott, amíg meg tudtuk alkotni azt a tökéletes tésztát, amiről mi is azt gondoljuk, hogy nagyon jó. Most már több mint egy hónapja elérhető,  a vendégeink nagyon szeretik, megérte a fáradtságot. A pisztáciás croissant azonnal slágertermék lett.

Fotó: Schumy Csaba

Kiemelném még egy másik újdonságunkat, a soproni Harrer Csokoládémanufaktúrával együttműködve megalkottunk egy különleges brandet. Hétféle csokoládét tartozik a kollekcióhoz, mindegyik bean to bar szemlélet szerint készült, termőhelyszelektált, egyedi ízkombináció.

Mit tartogat a jövő a Málna The Pastry Shop számára? Ön szerint kifelé tartunk az elmúlt hónapok nehezített pályájáról?

Látunk, tapasztalunk biztató jeleket, de azt gondolom, hogy az infláció okozta törés, nehézségek hatása a nyersanyagárakra, az euró mindenkori árfolyama mind befolyásolják a miénkhez hasonló vállalkozások jövőjét. De bizakodunk abban, hogy év végére végre pozitív változás áll be.

A most elnyert díj mennyire van hatással a cukrászda mindennapjaira, vendégkörére?

Ez egy nagyon komoly szakmai elismerés, és egy ilyen hírnek egyfajta organikus reklámja is van, úgy értem, szájról szájra is terjed. A tavalyi évben is érezhető volt, és szerintem idén is érezni fogjuk a megnövekedett érdeklődést. Sokan, akik most hallanak rólunk először, eljönnek, hogy megnézzék a cukrászdát, és ez egy újabb olyan tény, ami további bizakodásra adhat okot. Mi mindenkit szeretettel várunk!

Kolonics Zoltán és Varga Ágnes / Fotó: Bulla Bea

Tovább olvasok:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram