Hirdetés
Hirdetés

Hírek Ausztriából: március végére volt kitűzve, de májusig várniuk kell az újranyitással

SZERZŐ: DiningGuide
2021. április 7.
Március 27-re tervezték a teraszok, kerthelyiségek nyitását Ausztriában, ahol a legfrissebb hírek szerint egészen májusig tolják el az újranyitást. Hírek a nyugati szomszédunkból.
Hirdetés

Ausztriában január 25-től tették kötelezővé az az FFP2-maszkok viselését a 14 év felettiek számára. Ezzel egy időben egyről két méterre növelték a távolságtartást a köztereken és közintézményekben. A fokozatos feloldás jegyében március 27-re ütemezték be a vendéglátóhelyek teraszainak és kerthelyiségeinek megnyitását, és az osztrák szakmai szervezetek már ezt az időpontot is későinek tartották, ők március 15-ei nyitást sürgettek.

Melk belvárosa Alsó-Ausztriában

Ehhez képest most még inkább kitolódik a lehetséges dátum: Sebastian Kurz szövetségi kancellár tegnap bejelentette, hogy májusnál előbb nincs nyitás. Jelenleg Ausztriában csak elvitelre és kiszállításra tarthatnak nyitva a vendéglátóhelyek, a szálláshelyek sem fogadhatnak vendégeket, valamint a rendezvényeket sem tartják meg, beleértve nem csak a szórakoztató és kulturális eseményeket, hanem a szakmai kiállításokat és vásárokat is.

Egy héttel, április 18-ig meghosszabbították a három keleti, szövetségi tartományra – Bécsre, Burgenlandra és Alsó-Ausztriára – elrendelt vesztegzárat, mivel továbbra is nagy az intenzív osztályokon fekvő páciensek száma

– írja az MTI. Ausztriában is az oltások menetétől tetté függővé a kormány a több lépésben történő újranyitást, a kancellár szerint április hónapban olyan ütemben fognak haladni az oltásokkal, ami lehetővé teszi az érintett szektorok gazdasági újraindítását.

Az osztrák járványügy egyedül Voralberg tartományt mentesítette a korlátozások alól, ahol országosan a legalacsonyabb a fertőzések száma. Az új higiéniai sztenderdeknek meg kell felelnie ennek a tartománynak is, de működhetnek a vendéglátó- és szálláshelyek. Az országban továbbra is kijárási korlátozás van érvényben este 8 óra és reggel 6 óra között.

Kapcsolódó írásunk:

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram