Hirdetés
Hirdetés

Hiányozni fog: Laci!Konyha

2017. szeptember 11.
Szeptember 22-ig, azaz jövő hét péntekig tehetjük még tiszteletünket a főváros egyik legjobb ebédmenü-ajánlatát kínáló éttermében, Mogyorósi Gábor tálalásában. Az étterem 2015-ben Bib Gourmand minősítést kapott a Michelintől, az idei Dining Guide Top 100 Étteremkalauzban pedig 84 ponttal a 23. helyen végzett. Meglepve olvastuk mai bejelentésüket, miszerint a Laci!Konyha jövő hét péntekig tart nyitva, csökkentett […]
Hirdetés

Szeptember 22-ig, azaz jövő hét péntekig tehetjük még tiszteletünket a főváros egyik legjobb ebédmenü-ajánlatát kínáló éttermében, Mogyorósi Gábor tálalásában.
Az étterem 2015-ben Bib Gourmand minősítést kapott a Michelintől, az idei Dining Guide Top 100 Étteremkalauzban pedig 84 ponttal a 23. helyen végzett. Meglepve olvastuk mai bejelentésüket, miszerint a Laci!Konyha jövő hét péntekig tart nyitva, csökkentett üzemmódban, csak ebédmenüt kínálva. A bezárással egy minőségi, progresszív konyhával kevesebb lesz Budapest éttermi életében.

Fotó: www.lacikonyha.com


A 2011 májusában nyílt butikétterem vagány, laza enteriőrjével (és persze közel sem csak azzal) igazi színfoltja volt a főváros éttermi felhozatalának. A Laci!Konyhának Újlipótvárosban, a Hegedűs Gyula utcában egy pincehelyiség adott otthont. Mind a nagykörút "kinti" oldalára eső lokáció, mind pedig a pincehelyiség eszünkbe juttathatta róla az Olimpia éttermet, menüjét tekintve pedig olyan helyek mellett emlegethettük, mint a Mák (vagy akár az Olimpia). Mizsei János, a Mák mai séfje egyébként a Laci!Konyhát említette egy interjújában az ő "felsőbb iskolájaként", húsos és halas pályán dolgozott itt.
Az étterem életében 2013-ban már volt egy szünet, amelyet akkor újranyitás követett. Illetve egy ideig működött egy "nagytesója" is a Szent István téren, a Laci!Pecsenye.

Fotó: www.lacikonyha.com


A Laci!Konyha egybeforrt konyhájának vezetője, Mogyorósi Gábor nevével. A tehetséges séfet legtöbben a legendás Csalogány 26-ból ismerhették, előtte (az azóta már megboldogult) Lou Lou-ban és a Vörös és fehérben főzöttt, utána az Aranyszarvas étteremnek volt séfje. Idén a vizes VB kapcsán lehetett a séfről hallani, a kortárs magyar gasztronómiát bemutató menüjét hat budapesti étteremben lehetett kóstolni.
Kíváncsian várjuk Mogyorósi Gábor szakmai útjának folytatatását, addig is:
még 9 napon át, kizárólag ebédidőben, 12 és 15 óra között várja vendégeit a Laci!Konyha.
Szerk. megjegyzés: a hely weboldalán, Facebook-oldalán több változatban is írják az étterem nevét, mi kiválasztottuk a legszimpatikusabbat.
Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram