Hirdetés
Hirdetés

Hely a tetőn

SZERZŐ: DiningGuide
2016. március 24.
A városi tetőkertek reneszánszukat élik. Nem csak jól néznek ki, hanem kifejezetten jót is tesznek. Chicagóban és San Franciscóban a felhőkarcolók tetején dús erdők burjánzanak, Milánóban vertikális kertet csináltak egy toronyházból. Barka Áron, a kapcsolódó Araz séfje régi álmát valósította meg: addig-addig győzködte a hotel vezetőit, míg a tetőtéri wellness mellésikerült kikanyarítania egy kis veteményest magának, amit ősszel tele is ültetett levendulával.
Hirdetés

Áronnak nyolc éve volt Franciaországban arra, hogy megfertőződjön többek közt a levendula iránti menthetetlen rajongással. A levendulát mindenki kedveli, az Arazban azonban előszeretettel felhasználják alapanyagként is. Az újító szerint sokan ódzkodtak tőle, mint fűszertől és kizárólag a ruhásszekrényükben tudták elképzelni illatosítóként. A levendula azonban töretlenül népszerű csokoládéban, fagylalttal, limonádéban. Kíváncsian várjuk, mit hoz ki a történetből az Araz.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram