Hirdetés
Hirdetés

Helló, Babel! Ekkor nyit újra Budapest Michelin-csillagos étterme

SZERZŐ: DiningGuide
2021. október 27.
Újranyit a 2020 tavasza óta zárva tartó Babel.
Hirdetés

Jelenleg két budapesti Michelin-csillagos étterem, a Ráday utcai Costes és a Babel tart zárva. Miközben a belvárosi vendéglátás lassú visszaépülése zajlik, és a Michelin-csillagos éttermek közül nyitva a  Borkonyha, a Costes Dowtown, a Stand, valamint a frissen csillagot kapott Salt és az Essência by Tiago és Éva.

Hlatky-Schlichter Hubert étteremtulajdonos tavasszal jelentette be (ekkor még név nélkül), hogy a Babelt egy észak-európai, több Michelin-csillagos konzultáns séffel nyitja újra. A Váci utca melletti Piarista-közben működött étterem 2019-ben kapott Michelin-csillagot, és 2020 márciusa, a járvány első hulláma óta zárva tart. Komoly fordulat volt az étterem életében, hogy a Babel konyhája élén Michelin-csillagot szerzett Veres István séf tavaly nyáron leköszönt a séfposztról, és azóta nincsen hivatalos séfje (és csapata) az étteremnek, jelenleg is toboroznak – írtuk október 10-én.

Hirdetés
A Michelin Guide mindezek és a hosszúra húzódó szünet ellenére meghagyta az étterem csillagát, ezzel komoly bizalmat szavazva az újraépülő Babelnek.

Hlatky-Schlichter Hubert az imént osztotta meg a hírt, miszerint a Babel 2022. február 1-jén nyit újra, a foglalási rendszerüket pedig még idén, 2021. november 21-én nyitják meg.

Babel logó / Dizájn: Baráth Dávid

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram