Hirdetés
Hirdetés

Hazatérés... Tűzijáték helyett libamáj, fogas és magyar koktélok a Kollázsban

SZERZŐ: DiningGuide
2020. augusztus 18.
Az elmúlt hónapok ízutazása után egy szép gesztus a Kollázs csapatától augusztus 20-a alkalmából.
Hirdetés

Párizs, Miami és Görögország után "hazatérés" a Kollázsban. A külföldi helyszíneknek egy-egy napot dedikáltak, augusztus 20-a alkalmából azonban négy napig tart a Coming home nevű esemény. A magyar ízek lesznek ezúttal a porondon, az ajánlat pedig ismét nagyvonalú a hely színvonalához mérten.

A Four Seasons hotellánc budapesti képviselője a Gresham-palotában világszinten versenybe szállhat a legszebb szállodák címéért. Étterme, a Kollázs Brasserie & Bar önmagában is élmény, nem szükséges ahhoz szállóvendégnek lennünk, hogy kiélvezzük a szecessziós palota nyújtotta luxust. A Lánchíd pesti hídfőjénél bent és kint is helyet foglalhatunk, mindkét látvány pazar, a tematikus napok alkalmával pedig kedvezményes ajánlatokkal invitálja a magyar vendégeket is az ötcsillagos helyszínre a Kollázs.

Fotó: KOLLÁZS Brasserie & Bar

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából stílusosan a magyar gasztronómiai hagyományok elevenednek meg a százéves épület falai között, és azon kívül, a teraszon is. Győrffy Árpád executive chef háromfogásos magyar menüt kínál, és ez az ételtrió kizárólag a négy nap erejéig lesz elérhető, főszerepben a libamájjal és fogassal. A korábbiakhoz hasonlóan 5900 forintos, rendkívül baráti áron kóstolhatjuk a kiváló séf ételeit.

Szent István-napi menü
  • Kacsa terrine, endívia, meggy
  • Fogas, paprika velouté, túró
  • Aranygaluska, dió, vanília
Fotó: KOLLÁZS Brasserie & Bar

Becker Gábor vezető sommelier magyar borpárosításokkal készül, Menyhárt Attila főcukrász pedig a süteménykínálaton kívül az ünnepi alkalommal "ország kenyerét" is süt, amit szintén kóstolhatnak az étterem vendégei. Ha szívesen hazavinnénk az élményt, a frissen sütött finomságokat elvitelre is lehet kérni a Kollázs Patisserie-ből.

Fotó: KOLLÁZS Brasserie & Bar

A Kollázs koktélbárként is közkedvelt, Szent István napja alkalmából tehát a nemzetközi koktélkínálatot egyedi magyar italkülönlegességekkel egészítik ki. Az ajánlásuk szerint "kifinomult magyar alapanyagokkal" készülnek az ünnepi italok, olyan beszédes elnevezésekkel, mint

Fekete sereg, Savanyú a szőlő, Isten hozott, Magyar rapszódia...

Itthon még csak most épül ki az a kultúra, hogy a magyar emberek is bizalmat szavazzanak az ötcsillagos szállodák éttermeinek, jóllehet e helyeken kiváló minőségű vendéglátás zajlik, amely nem csak a szállóvendégeknek szól. Legyen az egy hétköznapi villásreggeli, egy ráérős hétvégi brunch, üzleti ebéd, privát vacsora vagy hétvégi közös családi ebéd, a hotelek éttermei mindig nyitva állnak és minden alkalomra fel vannak készülve, speciális ajánlatokkal.

Fotó: KOLLÁZS Brasserie & Bar

A Kollázs ezt a széles szortimentet egészíti ki tematikus estjeivel, borvacsoráival és eseményeivel, amikor egy-egy alkalom, borász vagy más téma, helyszín áll a fókuszban. A Szent István-nap köré épülő hosszú hétvégén a következő ajánlatokkal várnak:

Happy hour helyett happy day(s) a Kollázsban
  • Az általános étlapon kívül csütörtöktől vasárnapig választhatjuk a háromfogásos séfmenüt is, modern magyar fogásokkal (5900 forintért).
  • Csütörtökön, pénteken és szombaton déltől este 8 óráig 50% kedvezménnyel kínálják a koktélokat és a bárételeket.
  • Este 6-tól 8 óráig a CimBori Duó zenél, utánuk éjfélig DJ Mike Newman készül magyar zenékre épülő DJ-szettel.
    KOLLÁZS Brasserie & BarHelyszín: Budapest V. kerület, Széchenyi István tér 5-6. (Zrínyi utca saroknál)
    Időpont: 2020. augusztus 20-23-ig, csütörtöktől vasárnapig 12:00-00:00

A KOLLÁZS presents Coming Home Facebook-eseménye itt elérhető!

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram