Hirdetés
Hirdetés

Hazai topétterem hozta meg a döntést: csak védettségi igazolvánnyal fogadnak vendégeket

2021. november 21.
Míg Európa számos országában törvény szabja meg, Magyarországon a vállalkozásokra van bízva ez a döntés. Az egyik legkiválóbb hazai étterem úgy döntött, hogy felvállalja a megosztó véleményeket, és a vendégek, valamint a saját dolgozói egészsége érdekében megteszi ezt a lépést.
Hirdetés

A nyitóképen az étterem egy kedvelt fogása szerepel: Erdei gombák gomba jus-vel és büdöskepesztóval

A Budapest belvárosi SALT tette közzé tegnap az alábbi üzenetet. Az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauzban idén 92 ponttal az előkelő 5. helyett megszerzett fine dining étterem szeptemberben Michelin-csillagot is kiérdemelt. A védettségi igazolvány mellett a külföldi állampolgároktól EU Green Passt is elfogadnak.

Hirdetés

Kedves Vendégeink!
Éttermünkben szeretnénk biztonságos környezetet teremteni vendégeink és csapatunk számára, ezért a járványhelyzetre való tekintettel jelenleg kizárólag érvényes hazai (vagy egyéb nemzetközi) védettségi igazolvány/EU Green Pass birtokában tudjuk vendégeinket fogadni az étteremben. Ha valaki nem tudja az előbbiek valamelyikét felmutatni érkezéskor, az sajnos 24 órán belüli lemondásnak minősül, így az annak megfelelő szabályok vonatkoznak rá.
Megértéseteket nagyon köszönjük!

Maszkviselés és védettségi igazolás kérdések

Magyarországon a 484/2020. (XI. 10.) kormányrendelet értelmében tegnaptól, 2021. november 21-től ismét kötelező a vendéglátó- és szálláshelyek alkalmazottai számára a maszkviselés. A vendégek számára hivatalosan nem rendelték el az orrot és szájat elfedő viseletet.

A kötelező munkahelyi maszkviselésről részletesebben így szól a kormányrendelet:

A munkáltató és a munkavállaló megállapodhatnak abban, hogy az üzletben, illetve a vendéglátó üzletben történő munkavégzés során az ott dolgozók számára a munkáltató vagy az üzletvezető olyan szünetet biztosít, amely során mellőzhetik a maszk használatát.

(3b) * A (3a) bekezdés szerinti szünet céljára a munkáltató vagy az üzletvezető kizárólag olyan helyiséget, illetve területet jelölhet ki,
a) amely nem szolgál az üzletben, illetve a vendéglátó üzletben értékesített termékek tárolására, és
b) amelyben vásárló, illetve vendég nem tartózkodhat.

Hirdetés

A védettségi igazolvány egyelőre a nem családi és magánrendezvényeken kötelező: rendezvény zárt térben létszámkorlát nélkül, de kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők részére tartható.  Szabadtéren 500 fő alatt igazolvány nélkül, 500 fő felett szintén csak igazolvánnyal – írja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Forrás: SALT Facebook

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram